marți, octombrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăEfectele referendumului din Moldova. De la Bruxelles se solicită accelerarea aderării la...

Efectele referendumului din Moldova. De la Bruxelles se solicită accelerarea aderării la UE

-

Un europarlamentar român solicită accelerarea aderării la UE a Republicii Moldovei în urma referendumului de duminică. Este vorba despre Siegfried Mureșan care considerat că rezultatul reprezintă o victorie a oamenilor.

Potrivit datelor publicate de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova (CEC), crește diferența în favoarea opțiunii „DA” la referendum (50,18%). Aceasta are, în aceste momente, cu câteva mii de voturi mai mult decât „NU”. 49,82%

„Rezultatul alegerilor este o victorie a oamenilor din Republica Moldova. Este o victorie împotriva Federației Ruse care a mobilizat resurse fără precedent în încercarea de a influența rezultatul alegerilor democratice și al referendumului. Rezultatul strâns al referendumului nu înseamnă că Moldova este divizată, ci înseamnă că, în ciuda propagandei și a implicării masive a Federației Ruse, oamenii au găsit puterea de a alege Europa”, a transmis Siegfried Mureșan.

Liberalul și justifică poziția prin faptul că, în ultimii patru ani, Republica Moldova a reușit progrese remarcabile în implementarea reformelor.

„Președinta Maia Sandu, alături de conducerea proeuropeană și de oamenii din Republica Moldova au susținut parcursul european al țării, au gestionat efectele invaziei Rusiei în Ucraina și au garantat siguranța la granița Uniunii Europene. Integrarea europeană a Republicii Moldova va continua după rezultatul pozitiv al referendumului. Acest rezultat pozitiv va determina Europa să crească și mai mult sprijinul pentru modernizarea țării, pentru îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor și pregătirea Republicii Moldova de aderarea la UE. Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, mă voi asigura că Uniunea Europeană ține cont de voința oamenilor exprimată la referendum și că oferim tot sprijinul necesar în procesul de aderare”, a adăugat Mureșan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL se ceartă cu PSD pe centrele antidorg: Nu a mișcat ministrul sănătății nici un deget!

0
Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților va depune o interpelare la adresa primului-ministru, prin care va cere explicații referitoare la intrarea în vigoare a Legii 234/2024, cea care prevede înființarea a opt centre regionale pentru tratarea celor dependenți de...