Ciolacu, la celebrarea a 130 de ani de social-democrație în România

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, participă vineri, 31 martie 2023, la evenimentul organizat de Partidul Social Democrat și PES activists România cu ocazia celebrării a 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din țara noastră.

Manifestația începe la ora 14.00, la Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. La eveniment va participa și domnul Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene.

În cadrul evenimentului va fi evocată contribuția substanțială a social democraților români la dobândirea drepturilor sociale, promovarea justiției sociale și a egalității de șanse între femei și bărbați, precum și rolul hotărâtor pe care personalități istorice ale stângii l-au avut la înfăptuirea Camerei Deputaților Marii Uniri, cât și ulterior, prin eforturile realizate în vederea renașterii democrației românești după Revoluția din 1989, respectiv pentru aderarea României la NATO și Uniunea Europeană.

În 1893, un grup de intelectuali a pus bazele a primului partid cu valori social democrate ce ulterior a devenit Partidul Social Democrat din România, formațiune ce a contribuit la realizarea Marii Uniri din 1918.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.