Primăria Capitalei vrea să propună Ambasadei Italiei un teren la schimb pentru Parcul Nicolae Iorga

0
56
Coaliţia pentru Dezvoltarea României

Primarul general Gabriela Firea a anunțat marți, în debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București, că Primăria Capitalei vrea să propună Ambasadei Italiei un alt teren în schimbul suprafeței de 3.087 metri pătrați care face parte din Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei.

Ea a menționat că lotul de teren pe care Ambasada Italiei dorește să îl scoată la licitație reprezintă o treime din suprafața totală a parcului, în condițiile în care aproximativ 6.000 de metri pătrați din acest parc aparțin Municipalității.

Primarul general a adăugat că în 2012 Ambasada Italiei a solicitat Primăriei un schimb de terenuri, exprimându-și, la momentul respectiv, preferința pentru o suprafață din zona de nord a Capitalei, care însă în prezent este ocupată de o reședință particulară. În acest sens, Gabriela Firea a precizat că Primăria Capitalei intenționează să abordeze din nou varianta unui schimb de terenuri, oferind însă o altă suprafață de 3.000 mp pătrați, situată în altă parte a municipiului București. În cazul în care această încercare va eșua, vor fi inițiate negocieri, ținând cont însă și de bugetul Capitalei, a precizat primarul general.

Ambasada Italiei la București a anunțat luni scoaterea la licitație, în perioada 10 aprilie – 15 mai, a șase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care și un teren din Calea Victoriei, folosit drept parc public.

Este vorba despre o suprafață de 3.087 metri pătrați de pe Calea Victoriei nr. 184-188. Prețul de pornire pentru licitație este de 5,5 milioane euro. Potrivit anunțului, procedura de licitație este reglementată de legislația italiană în vigoare și cu respectarea legii române. Se menționează că anunțul de licitație nu prejudiciază exercitarea dreptului de preempțiune din partea celor eventual îndreptățiți.

LĂSAȚI UN MESAJ


*