Clotilde Armand: hotărârea CL Sector 1 privind cartierul Greenfield distruge Pădurea Băneasa

0
156
Clotilde Armand

Clotilde Armand, consilier local USR la sectorul 1, a atacat Hotărârea Consiliului Local privind declararea drumului forestier din Pădurea Băneasa cale de acces de interes local către cartierul Greenfield.

„Problemele de circulație în București abia încep și să distrugem o valoare cum este Pădurea Băneasa pentru probleme de circulație este un nonsens de fapt. (…) Refuzăm un heirupism populist care nu duce spre o dezvoltare urbană de calitate. (…) Eu consider că acest proiect nu rezolvă deloc problema, o rezolvă extrem de punctual, nu o va rezolva când vor fi 18.000 de oameni acolo, nu o rezolvă, pentru că sunt oameni din afara cartierului care vor lua acest drum, nu o rezolvă pentru că va distruge pădurea”, a spus Clotilde Armand, la o dezbatere organizată de USR sector 1 pe această temă.

În opinia sa, trebuie găsite soluții temporare pentru cartierul Greenfield, pe termen mediu și lung. Ea insistă că sunt necesare garanții că soluțiile temporare nu vor fi permanente. „Sunt foarte multe soluții, ar putea fi un tramvai (…), un alt tip de transport. Eu am insistat ca o școală și o grădiniță să fie deschise acolo, ca să fie nevoie de mai puțin transport, să avem acolo magazine, un dispensar, să avem ce au nevoie, e un cartier întreg. (…) Să fie mai puțin trafic și să fie gestionat altfel, prin transport în comun și prin niște accese la Centură și la DN1. (…) Trebuie un buchet de soluții”, a adăugat Clotilde Armand.

Potrivit lui Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei, cetățenii Sectorului 1 au decis prin reprezentanții lor deschiderea drumului Vadul Moldovei. „În CL al Sectorului 1 am stabilit că vom deschide împreună cu ministerele de resort, după consultarea interministerială, având la bază discuțiile pe care le-am purtat cu locuitorii de acolo, în urma problemei apărute prin închiderea Vadului Moldovei, generată de hotărârea Curții Constituționale, că asta e soluția cea mai bună. Care? Să deschidem pe un drum de un aliniament de 10 metri pătrați împreună cu trotuarele de 12 o cale de trecere prin pădure. Nu taie, domne, nimeni pădurea! (…) Cetățenii sectorului 1 au decis prin reprezentanți ca să se treacă la această formă de execuție prin pădure cale de acces. Stop. Următorul pas este elaborarea de către Municipiul București a încă unui drum subteran, care va fi în următorii doi ani, pentru că trebuie să legăm de Henri Coandă. (…) Prin pădure dumneavoastră veți trece, cu ajutorul lui Dumnezeu, în această toamnă, dacă suntem lăsați în pace și nu ni se atacă hotărârile de consiliu”, a spus Bădulescu.

Istrate Ștețco, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, a menționat că există o procedură de scoatere din fondul forestier. „Prejudiciile sunt cred că minime sau deloc în ce privește tăierile de arbori acolo. Se va face și canalizare și apă”, a spus Ștețco.

LĂSAȚI UN MESAJ


*