PSD ar fi putut lucra cu firma de spionaj care a spart bazele de date Facebook printr-un intermediar

Consultantul britanic Rupert Wolfe Murray susține că nu este exclus că firmă Cambridge Analytica să fi activat în România prin intermediul unui subcontractor, conform Digi24.ro.

Murray susține că îm 2016 a fost contactat de reprezentanții Cambridge Analytica care i-au făcut ofertă de a lucra pentru PSD la alegerile parlamentare din 2016, ofertă pe care acesta a refuzat-o. „Am zic că nu lucrez pentru partide politice, mai ales în România. Am lucrat acolo 17 ani, nu vreau să-mi stric reputatia”, a declarat consultantul pentru Digi 24.

Acesta a mai precizat că după izbucnirea scandalului privind folosirea ilegala a datelor a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook de către Cambridge Analytica, el l-a contactat pe Mark Turnbull și l-a întrebat dacă s-a mai implicat în campania electorală din România.

„Si a zis: nu, nu am lucrat sub numele Cambridge Analytica. Dar alții au zis că ei folosesc foarte multe firme-capcană, cu alte nume. Faptul că ei nu au lucrat sub numele Cambridge Analytica nu înseamnă că nu au lucrat sub alte nume”, a declarat Rupert Wolfe Murray.

Firmă Cambridge Analytica este acuzată că a folosit ilegal datele utilizatorilor Facebook în campania președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit. PSD a negat că a lucrat cu această companie sau cu un reprezent al societății de spionaj din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

*