Ciprian Ciucu anunță că procurorii DNA sunt la Primăria Capitalei ca să verifice angajările făcute de Gabriela Firea

Primăria Capitalei proiecte comune

Consilierul general al Capitalei, Ciprian Ciucu, anunță pe pagina sa de facebook că procurorii anticorupție au descins la sediul primăriei conduse de Gabriela Firea.

„E vorba despre câteva achiziții și despre cum s-a desfașurat “examenul” pentru ocuparea funcției de director în cadrul Direcției de Siguranță și Ordine Publică publică din cadrul Poliției”, scrie Ciprian Ciucu.

Acesta mai oferă și alte informații legate de modul cum a fost numit șeful direcției amintite, directorul având legături directe cu Florentin Pandale, soțul Gabrielei Firea.

► „Poliția Locală a Mun. București este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ștefan Văsîi, adus de la Poliția locală a Mun. Voluntari. A fost transferat în Primărie la Corpul de Control al Primarului după care la Poliție și a dat și el un “examen”. Bine, Văsâi nu ar trece un examen de limba română”, scrie Ciprian Ciucu.

► „În legătură cu examenul despre care se interesează DNA, e ca la proști. Proști rău! Unul dintre concurenți, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfacut! Cel care a pierdut a făcut contestație, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliție, numit temporar”, mai notează Ciucu.

► „Despre cele 12 mașini de topit zăpadă. La poliție e doar una, dar trebuie să înțelegem contextul general. Mașinile astea sunt luate de la același furnizor de către mai multe instituții din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (și asta duce către vârful PMB) și, cu toate că au cam aceleași capacități, prețurile variază destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au încălcat și Hotărârea CGMB care conține strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achizitionării acestor utilaje este a operatorului de salubritate”, mai susține consilierul general.

„Astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este Primar. Au fost aduși sute de oameni din Ilfov (unde Firea este președinte PSD) și Voluntari și a fost mărita și schema de personal ca să-i încapă pe toți. Pe banii noștri”, mai adaugă Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*