Începută marți noaptea, montarea gardurilor de separare a linie tramvaiului 21, pe Șoseaua Colentina, s-a oprit brusc, ele fiind instalate doar pe aproximativ 150 de metri, între Doamna Ghica și Teiul Doamnei.
Gardurile de fier separă liniile de tramvai doar pe o porțiune dintre stațiile Teiul Doamne și Doamna Ghica. În rest, nimic, așa că nu puține sunt sectoarele în care mașinile circulă pe șine, blocând circulația tramvaielor.
Tramvaiul 21 a avut bandă unică și înainte, realizată din opritoare de plastic, dar, cum era de altfel de așteptat, a fost distrusă de șoferii care circulau pe linia tramvaiului deși acest lucru era interzis. Nici pe porțiunea cuprinsă între Bucur Obor și Bulevardul Carol I, pe Calea Moșilor, nu poate fi văzut niciun gard, la fel ca pe Șoseaua Colentina.
Lucrările de delimitare a liniei tramvaiului 21 cu garduri au fost împărțite în două tronsoane:
-de la Bulevardul Carol I la Strada Doamna Ghica – valoarea investiției 690.000 lei;
-de la Strada Doamnă Ghica la capătul de linie (Helitube) – valoarea investiției 707.000 lei, informează HotNews;
Necesitatea gardurilor pe Șoseaua Colentina
„Circulația tramvaielor de pe traseul liniei 21 (cuprins pe tronsonul Șoseaua Colentina, Calea Moșilor între bucla de întoarcere Helitube și Bulevardul Carol I), este îngreunată în prezent de cea a autovehiculelor care pătrund pe ampriza liniei de tramvai, neputându-se asigura o frecvență de circulație constantă, conform graficelor stabilite. Aplicarea unui nou
tip de reglementare a circulației rutiere contribuie la creșterea vitezei de exploatare a tramvaielor și o frecvență mai bună de circulație a acestora, ceea ce este în beneficiul cetațenilor. În cazul instituirii căii proprii pe un tronson de 7 km se obține o viteză medie de exploatare de 15,4 km/h, respectiv o capacitate de transport de 4.559 călători/oră și sens, cu circa 18% mai mult decât în prezent. La menținerea intervalului de succedare actual, pe cale proprie se poate obține o reducere a parcului circulant de la 18 la 15 vehicule. Un alt avantaj va fi acela de diminuare a accidentelor cu terți participanți la trafic și pietoni care nu vor mai avea acces la intersecția cu calea de rulare a tramvaielor, decât prin locuri prestabilite”, se arată în expunerea de motive a proiectului prin care s-au alocat fondurile.
Primarul general Gabriela Firea a propus încă din campania electorală că va face benzi unice pentru transportul în comun. La începutul anului în curs edilul a anunțat că a finalizat studiul privind implementarea acestora.
În luna aprilie, Gabriela Firea anunța pe Facebook că în prima parte a lunii iunie, Primăria Capitalei va implementa benzi unice pentru transportul public pe Șoseaua București Ploiești de la intersecția cu str.Elena Văcărescu – Piața Presei – Bulevardul Kiseleff – Mareșal Prezan – Calea Dorobanților (între Piața Dorobanților și Piața Lahovary) – George Enescu – Magheru -Piața Română, iar în partea a două a lunii iunie, municipalitatea va institui cale unică și pe linia tramvaiului 21, pe Șoseaua Colentina și Calea Moșilor, pe modelul liniei la tramvaiului 41.
În luna mai a început amenajarea benzii unice din Băneasa, însă după ce s-a blocat zona de nord și a ieșit un imens scandal, Gabriela Firea a bătut în retragere și a declarat că o va da în folosință după începerea vacanței de vară, când nu este așa aglomerat. Între timp, vacanța de vară s-a și terminat, mai e puțin și începe cea de iarnă, iar benzile unice tot nu au fost realizate.
Cetățeanul TV