Se pozau fericiți la nunți, acum sunt dușmani de moarte. Război total Gabriela Firea – Victor Ponta

0
205
Sursa: Facebook Gabriela Firea

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-au aruncat sâmbătă seara vorbe grele. Ponta i-a spus edilului să se ocupe de problemele bucureștenilor și să lase propaganda politică. La rândul ei, Firea a replicat că Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu.

Până nu de mult, pe Victor Ponta și Gabriela Firea îi lega o relație profesională, politică, ba chiar și personală strânsă în cadrul PSD.

În 2014, actualul primar a fost desemnată purtător de cuvânt al partidului, iar la alegerile prezindențiale din 2-16 noiembrie 2014 a îndeplinit funcția de purtător de cuvânt al candidatului PSD Victor Ponta. Ba, mai mult, în septembrie 2014 Gabriela Firea posta pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la nunta fiicei lui Gheorghe Nichita, primarul de atunci al municipiului Iași.

Într-una dintre fotografiile postate de Gabriela Firea, acesta este însoțită de Victor Ponta, dar și de miniștrii de la acea vreme Gabriela Szabo și Doina Pană. „Un moment de relaxare, la Iași, alături de colegi. Nu puteam să nu fim alături de un bun coleg, primarul din Iași, Gheorghe Nichita, în această seară, socru mic. O seară liniștită tuturor!”, scria Firea pe rețeaua de socializare.

Între timp, multe s-au schimbat. Nichita nu mai este primar la Iași și s-a ales cu mai multe dosare, iar Firea și Ponta au devenit cei mai aprigi dușmani.

„În calitate de Secretar general al Guvernului am apreciat faptul că (indiferent de politică) ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de Stat Raed Arafat și conducerea ISU se află la birou și își îndeplinesc atribuțiile legale privind situațiile de urgență! Îi fac recomandarea legală doamnei primar general Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului conform fișei postului! Mulțumesc pentru colaborare!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea îl acuză pe Victor Ponta de abuz în serviciu

La nici o oră distanță a venit și replica primarului general. Gabriela Firea a declarat sâmbătă seara că Victor Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu pentru declarațiile făcute de la tribuna Palatului Victoria și pe Facebook.

„Eu știam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puțin așa se consideră domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcționar public din țară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să își îndeplinească doar atribuțiile din fișa postului, potrivit Legii 188 din 1999 privind statutul funcționarului public. Deci, practic, pentru declarațiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria și de pe Facebook, pentru că așa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu”, a susținut Gabriela Firea la România TV.

Referindu-se la recomandarea făcută de Victor Ponta pe pagina de Facebook, „să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului, conform fișei postului”, Firea a spus că nu îi înțelege atitudinea și o pune, poate, pe seama faptului că este prea tensionat.

„Dacă ar fi vrut să se implice pentru aplanarea unor probleme din București putea să o facă în calitate de prim-ministru. Nu îi înțeleg atitudinea din această seară, o pun poate pe seama faptului că, poate, este prea tensionat”, a mai spus Gabriela Firea. Totodată, ea a susținut că premierul Sorin Grindeanu și Victor Ponta „au vrut să preia puterea numai prin ilegalități, dar, după votul din Parlament, avocații, juriștii partidului vor face toate cele necesare pentru a restabili legalitatea”.

Furtuna a făcut ravagii în Capitală

În timp ce Gabriela Firea și Victor Ponta se certau pe la televiziuni și pe Facebook, Bucureștiul își revenea după furtună, și nu una politică.

Furtuna de sâmbătă a doborât mai muți copaci în Capitală, pe carosabil și pe mașini, iar fațada unui bloc este în pericol de prăbușire, au anunțat reprezentanții ISU București-Ilfov. Potrivit acestora, în urma ploii torențiale s-au înregistrat 30 de intervenții — 24 de copaci căzuți pe carosabil; patru copaci căzuți pe autoturisme, un panou publicitar desprins; o fațadă de bloc în pericol de prăbușire.

De asemenea, un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla.

LĂSAȚI UN MESAJ


*