Trei criminali vii și 400 de victime moarte în ultimul an de când se amână judecata Dosarului Decembrie 1989. Statul Român ține cu criminalii

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989 iese de la ultimul termen al Dosarului Revoluției
Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, iese de la ultimul termen al Dosarului Revoluției

Dosarul „Revoluției”, devenită lovitură dată Revoluției anti-comuniste după alungarea lui Ceaușescu din Comitetul Central al PCR pe 22 decembrie 1989, este judecat – vorba vine, că e tot amânat de peste 33 de ani, în condiții jignitoare și umilitoare pentru supraviețuitorii represiunii dictate de Ceaușescu și, apoi, de Iliescu.

Citește și Ion Iliescu face 93 de ani, iar dosarul Revoluţiei este plimbat de la o instanţă la alta!

Iată ce spune avocatul Antonie Popescu, cel care a câștigat, pentru Asociația 21 Decembrie 1989, la CEDO redeschiderea Dosarului „Revoluției”, care fusese pus în cui pentru eternitate de statul actual, stat complet ilegal, după termenul de joi 31 august 2023:

„DOSARUL DECEMBRIE ‘89

NU MERITĂ SĂ SE JUDECE ÎNTR-UN PALAT DE JUSTIȚIE ?

Așa pare să fi decis Curtea de Apel București care n-a vrut să iasă din zona de confort și să-și strice tapiseria din Sala de Festivități a Palatului Justiției  și permite desfășurarea procesului într-o unitate militară, în condiții improprii – împrejurare pe care persoanele vătămate o consideră sfidare având în vedere represiunea la care au fost supuse de către forțele militare implicate, Ministerul Apărării Naționale fiind și parte responsabilă civilmente

Ministerul Afacerilor Interne nu este introdus că parte civilă deși a fost organizator de represiune și diversiune, prin miliție, securitate și trupe speciale  …

Aceeași manevră stranie de desfășurare a procesului într-o unitate militară s-a mai practicat și în Dosarul 13-15 Iunie 1990, dar la reacția îndreptățită a persoanelor vătămate și a Asociației 21 Decembrie 1989, Înalta Curte de Casație a mutat procesul în Sala de Festivități a Tribunalului București .

Dar, cum bine observă cineva, Curtea de Apel nu-și strică tapiseria din Sala de Festivități…”.

Ânsuși judecătorul s-a exprimat joi în sala de ședintă că: „Nici mie nu-mi convin condițiile de aici”.

În Dosarul Revoluției au rămas doar trei inculpați, nu pentru furt de găini, ci pentru infracțiuni contra umanității: Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu și Iosif Rus.

Niciunul nu s-a prezentat joi în fața instanței.

La termenul anterior, pe data de 29 iunie, instanța a constatat că un număr de 400 de revoluționari sau urmași ai acestora au murit, doar în ultimul an, înainte de tragerea la răspundere a celor trei inculpați.

Ion Iliescu este acuzat că după execuția lui Nicolae Ceaușescu a creat „o psihoză” a teroriștilor pentru a prelua puterea, Gelu Voican Voiculescu a „tocat” Arhivele Securității, iar Iosif Rus este responsabil pentru masacrul de la Aeroportul Otopeni.

 Al treilea rechizitoriu al Dosarului Revoluției se află pe masa judecătorului Ionel Laurențiu Beșu, un fost ofițer de poliție judiciară care a lucrat între anii 2006-2011 la DGIPI, fosta „Doi și-un sfert”, înființată după Revoluție chiar de Gelu Voican Voiculescu, unul dinte inculpați.

Asociația 21 Decembrie 1989 a solicitat instanței, joi, identificarea unui sediu civilizat pentru desfășurarea următorului termen de judecată din 29 septembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.