Guvernul vrea declarații de avere de la toți românii. Se pregătesc noi taxe?

Dragnea PSD amnistie fiscală

Potrivit noului program de guvernare din 2018 ar putea să fie introdus impozitul pe venitul global şi, odată cu el, necesitatea depunerii unei declaraţii de patrimoniu pentru persoanele fizice.

Alte detalii legate de aceste măsuri lipsesc, dar premierul a susţinut, la Bruxelles, că vor fi implementate, chiar dacă nu neapărat la termenul prevăzut în program.

Ce taxe noi se pregătesc?

Declarația premierului Tudose este cât se poate de relavantă în legătură cu ceea ce ar fi echivalentul unei declaraţii de avere pentru cetăţeni: „Vom reintroduce impozitul pe venitul global (IVG) la nivelul persoanei fizice. (…) Totodată, începand cu 2018 vom implementa procedura depunerii declaraţiilor de patrimoniu”.

Dacă unii analişti o consideră o măsură inutilă, deoarece, spun ei, datele legate de proprietăţile românilor sunt deja în registrele autorităţilor locale., alţii o văd ca pe o referinţă utilă, însă doar pentru marile averi şi cu condiţia menţinerii cotei unice. Profesorul de economie Cristian Păun atrage atenția că măsura declarării averilor de către toți românii poate fi însă începutul impunerii unor noi taxe pentru români. „Este o șopârlă foarte, foarte problematică din punctul meu de vedere. Dorința guvernanților actuali este de a ști averea fiecăruia. E primul punct de plecare înspre ce? Taxare! Să vedem, mai creștem niște taxe, mai punem niște taxe noi pe anumite tipuri de proprietăți care scapă impozitării în momentul de față”, a declarat, pentru TVR, profesorul de economie Cristian Păun.

 

1 COMENTARIU

  1. ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

*