vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalGALERIE FOTO Munți de gunoaie în Sectorul 3, după ce Rosal a...

GALERIE FOTO Munți de gunoaie în Sectorul 3, după ce Rosal a încheiat socotelile cu Primăria lui Negoiță

-

După ce vineri a fost ultima zi în care Rosal, compania de salubrizare fondată de Silviu Prigoană, a făcut curățenie pentru Primăria condusă de Robert Negoiță, acum sunt munți de gunoaie în Sectorul 3.

A trecut un week-end și o zi lucrătoare (luni), iar mașinile de gunoi nu apăruseră printre blocuri nici marți după ora 10,00. Tomberoanele sunt pline ochi cu gunoi, care se mai și revarsă, iar mirosul este pestilențial.gunoaie în Sectorul 3

În Piața Miniș, patronii birturilor înjură Primăria, că i-a lăsat cu tomberoanele pline, și sunt luați la mișto de clienții matinali, veniți la ”una mică”: ”Păi dacă l-ați votat pe Negoiță… Cum să facă el curățenie, când nu e în stare nici să facă ordine la Dinamo (Ionuț Negoiță, fratele primarului, deține gruparea din Ștefan cel Mare – n.red.) și să-și plătească datoriile la stat?”.

gunoaie în Sectorul 3
Coș de gunoi în Piața Miniș

Dar nu numai tomberoanele cârciumilor și ale magazinelor sunt pline ochi, ci și coșurile de gunoi amplasate cu generozitate de Primăria Sectorului 3 pe trotuare sau în incinta pieței. Chiar dacă sunt multe, fiind amplasate din cinci în cinci metri, ele sunt pline până la refuz, iar trecătorii nu au altă variantă decât să arunce pe jos ce le prisosește.

Plecarea Rosal a lăsat munți de gunoaie în Sectorul 3

Vineri a fost ultima zi în care compania Rosal a mai asigurat serviciul de salubritate pe raza Sectorului 3 pe baza contractului încheiat în anul 1999. După retragerea companiei fondate de milionartul Silviu Prigoană, au apărut munți de gunoaie în Sectorul 3.gunoaie în Sectorul 3

Anunțul fusese făcut încă de joi de avocatul companiei, Radu Simţion, care preciza că Rosal a notificat Primăria Sectorului 3 că va presta acest serviciu până pe 14 septembrie. „E vorba de respectarea unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă în cadrul unui proces vechi de zece ani de zile, care priveşte nu numai compania Rosal, cât şi celelalte companii de salubrizare din Bucureşti (…). Sentinţa aceasta a rămas definitivă şi irevocabilă pe 14 iunie şi acea sentinţă obligă autorităţile publice să execute anumite demersuri pentru a conforma contractele încheiate în 1999 cu prevederile legii concurenţei, mai precis să aprobe regulamente de salubrizare actualizate, caiete de sarcini care să stabilească condiţiile de reglementare a serviciului, să opteze pentru modalitatea de desfăşurare a serviciului, fie printr-o licitaţie, fie printr-o direcţie proprie şi să dispună încetarea contractelor încheiate în 1999 la momentul semnării şi intrării în vigoare a noilor contracte. Interpretând această decizie, punând-o în executare, raportat şi la decizia primarului Sectorului 3 din 14 august, prin intermediul căreia a dat în administrare propriei direcţii serviciul de salubrizare, rezultă din interpretarea prevederilor legale că ultima zi în care am putea asigura serviciul în baza contractului încheiat în 1999 este 14 septembrie”, a precizat el.

gunoaie în Sectorul 3Radu Simţion a adăugat, pentru Agerpres, că Rosal are disponibilitatea de a asigura serviciul de salubrizare în continuare pe raza sectorului, dar numai în baza unui nou contract. El a menţionat că în ultima perioadă, Rosal a asigurat doar schimbul unu de lucru, conform unei minute semnate pe data de 6 septembrie la Primăria Municipiului Bucureşti între reprezentanţii companiei, ai PMB şi ai Direcţiei de Salubrizare de pe raza Sectorului 3.

Robert Negoiță promite, dar nu se întâmplă nimic

Tot joi, primarul Robert Negoiţă promitea că ”peste câteva zile” Direcţia Generală de Salubritate ar urma să îşi înceapă activitatea.

„Avem sesizări din ce în ce mai multe pe partea de curăţenie, salubritate, ridicarea gunoiului. Avem mari probleme – aşa cum am mai spus, nu e prima dată – cu furnizorul de salubritate din Sectorul 3, căruia i-a expirat contractul şi are obligativitatea până preluăm noi serviciul să facă curat. Nu îşi face treaba la nivelul pe care ni-l dorim – nivelul minim de decenţă. Pe cale de consecinţă, în câteva zile, sperăm să intrăm noi, să rezolvăm această problemă. Acest serviciu va fi preluat şi gestionat de către Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Sector 3. Ne dorim să fie curat. Azi, în oraş, nu este curat”, a arătat edilul într-un mesaj video postat pe Facebook.

El a menţionat că prin preluarea serviciului de către Primărie se va asigura o mai bună calitate, la un cost redus. La data de 14 august, Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat două proiecte de hotărâre pe baza cărora a fost înfiinţată Direcţia Generală de Salubritate, căreia i-a fost dată în administrare furnizarea/prestarea serviciului de salubrizare pe raza acestei sectorului.

Potrivit hotărârilor, Direcţia Generală de Salubritate este un serviciu public de interes local, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local Sector 3. Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Direcţiei Generale de Salubritate Sector 3 va fi asigurată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local al Sectorului 3, precum şi din alte surse legal constituite.

Deocamdată însă nu s-a întâmplat nimic și sunt munți de gunoaie în Sectorul 3.

Salarii de nababi pentru gunoierii lui Negoiță

Organigrama prevede un număr total de 367 de posturi, dintre care 15 de conducere. Directorul general urmează să aibă un salariu de bază de 15.000 de lei, un inspector de specialitate, în funcţie de gradaţia de vechime, va avea salariul cuprins între 4.015 – 7.000 de lei, un maistru – între 4.015 – 5.500 de lei, iar un muncitor calificat – între 2.891 – 4.500 lei.

Activităţile care se dau în administrarea direcţiei sunt: colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale, inclusiv fracţii colectate separat; colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare; măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice; curăţirea şi transportul zăpezii de pe căile publice; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniu public.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...