Încă o hotărâre de Guvern, semnată de Grindeanu și Shhaideh, anchetată de DNA! Dosarul Belina 2, în Delta Dunării

1
2622
Belina

Avem dovada că Direcția Națională Anticorupție are în lucru un nou caz Belina! Procurorii anticorupție investighează modul în care Guvernul Grindeanu a dat o hotărâre, prin fals și uz de fals, în scopul accesării a mai mult de un miliard de euro bani europeni. Consiliul Județean Tulcea a falsificat o hotărâre de guvern prin care baronii de Tulcea au declarat în fals că statul e proprietar pe drumuri și diguri private.

Ministerul Fondurilor Europene a suspendat orice proiect derulat pe baza falsurilor din hotărârea de guvern. Guvernul României  nu a declanșat însă niciun control pentru a verifica cum s-a putut aproba o HG plină de falsuri folosite apoi pentru exproprieri abuzive, fără temei legal, chiar de Consiliul Județean!

BelinaCei peste un miliard de euro vor fi alocați la Tulcea pentru implementarea proiectului European ITI Delta Dunării. Suma fabuloasă se află sub ghidonajul „baronului” Teodorescu (Horia Teodorescu – președintele Consiliuilui Județean Tulcea – n.n.) prin intermediul unui ONG (o agenție de dezvoltare intercomunitară) denumită ADI ITI Deltă Dunării. Prin acest ONG de interes public, condus de oamenii baronului Teodorescu, vor fi derulate proiectele europene alocate dezvoltării Deltei, fapt remarcat și de Silviu Mănăstire, în „Dosar de politician”.

Cum „prestează” Guvernul în beneficiul baronilor

Belina
Oamenii președintelui Horia Teodorescu au luat digul cu japca „în acte”

În afacerea Belina, procurorii investighează o hotărâre de guvern, prin care, sub pretextul construirii unui mare complex turistic, o baltă a fost trecută, prin hotărâre de guvern, de la „Apele Române” la Consiliul Județean Teleorman, de unde a ajuns, în cele din urmă, la Tel Drum.

Cetățeanul.net a ajuns în posesia documentelor care arată că Belina nu este un caz singular. Afacerea pe care o vom devoala în continuare, cu mult mai gravă, a fost posibilă prin falsuri promovate chiar prin hotărâre de guvern și de hotărâri ale Consiliului Județean Tulcea! Noua afacere Belina a fost consfințită prin hotărârea de guvern 181/30.03.2017 (aprobată și semnată de Sorin Grindeanu și de Sevil Shhaideh), hotărâre prin care drumuri și terenurile aferente acestora (aflate în proprietate privată) au fost declarate în fals ca făcând parte din domeniul public al județului.

Mecanismul HG 181/2017 descris de procurori în cazul bălții ajunsă la Tel Drum seamănă izbitor cu acesta din Delta Dunării, în care Consiliul județean Tulcea a pus mâna pe niște terenuri pentru a implementa mai multe proiecte europene de investiții, în valoare totală de peste 1 miliard de euro, poduri, șosele, drumuri județene. Pentru a face rost de aceste fonduri, baronii pesediști ai CJ au început să pună mâna pe pământuri, diguri și canale.

Încă o HG „marca” Belina

Belina
Nota de fundamentare a HG 181, prin care se falsifică date în vederea obținerii de fonduri europene

Ei au furnizat aceste informații false lui Sevil Shhaideh, pe atunci ministrul dezvoltării regionale, care a întocmit și semnat nota de fundamentare a HG 181/2017, în care se afirmă: „În vederea accesării surselor de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1., stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, apel dedicat zonei de Investiții teritoriale integrate Delta Dunării, pentru obiectivul de investiții «Modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Tulcea – Chilia Veche», a fost necesară îndeplinirea unuia din criteriile de selecție prevăzute în ghid (…) Consiliul Județean Tulcea face precizarea că bunurile imobile (…) nu sunt grevate de sarcini și nu fac obiectul vreunui litigiu” (vezi facsimil mai sus).

Or pe traseul așa-zisului „Drum judeţean 222N (Tulcea-Ceatalchioi- Pardina-Chilia Veche)” se găsește un dig de graniță, lung de mai mulți kilometri, aflat în proprietatea unei societăți agricole private – SC Agrodelta Sireasa. Legal, Consiliul județean are oricând posibilitatea să invoce utilitatea publică și să procedeze la expropriere odată cu despăgubirea prevăzută expres de legislație. În loc să respecte legea, oamenii „baronului” Teodorescu au procedat altfel – au luat digul cu japca „în acte” și au schimbat cartegoria de folosință a drumului de pe dig din drum comunal într-un așa-zis drum județean. Asta deși autoritățile au recunoscut, în repetate rânduri, că județul Tulcea nu a avut niciodată digurile în proprietate: „digul este în partrimoniul Agrodelta Sireasa SA, obligația de întreținere și reparații aparține proprietarului (…) Agrodelta Sireasa trebuie să ia toate măsurile necesare în vederea consolidării digului aflat în proprietatea sa”.

Sevil Shhaideh a semnat „ca primarul” HG-uri frauduloase

Belina
Miniștrii fondurilor europene din Guvernele Tudose (Marius Nica) respectiv Dăncilă (Rovana Plumb) au suspendat finanțarea pentru drumul în litigiu

Ministrul Sevil Shhaideh a primit această documentație de la Consiliul Județean, care a pretins că este proprietar pe niște bucăți de teren, dar nimeni nu a verificat, în Guvernul României, dacă ce dă Consiliul Județean și li se propune pentru a face acte de guvernare sunt acte legale sau falsuri.

Nici după ce s-a dovedit că actele sunt false iar terenurile fac obiectul a numeroase litigii (sunt procese încă de când Consiliul Județean tot încearcă să înhațe terenurile, chiar din 1999) iar miniștrii Nica și ulterior Rovana Plumb au decis suspendarea finanțării drumului, Guvernul României nu a trimis pe nimeni să verifice cum a fost posibilă comiterea de falsuri în HG. Niciun delegat, nicio comisie, nici măcar Corpul de control al Guvernului nu s-a dus la Tulcea, în ograda „baronului” Horia Teodorescu să verifice cum de s-au putut astfel de ilegalități, de încercări de expropriere, poate nu mai dure, dar cu siguranță mai perverse decât pe vremea comuniștilor!

Belina
Autoritățile publice tulcene au recunoscut, în repetate rânduri, fatul că digurile sunt în proprietatea unei firme private. Documentul de mai sus este doar unul dintre ele

Uite așa, orice  cetățean al României sau societate comercială care nu are curajul, puterea sau nu dispunde de priceperea unui avocat bun poate rămâne peste noapte fără proprietate, dacă niște șmecheri (de la județ) decid să te lase fără ea, iar guvernanții (ignoranți sau șmecheri și ei) aprobă hotărâri de guvern pline de falsuri care aduc atingere taman principiilor constituționale care garantează proprietatea.

Falsurile continuă, în cascadă

După cum se știe, mulți pesediști, aflați în eroare față de lege, spun astăzi că procurorii nu ar avea voie să investigheze hotărâri de guvern. Acest fapt este valabil însă doar la aprecierea oportunității unei hotărâri, nicidecum la falsurile comise pentru emiterea unei hotărâri a Guvernului. După cum am arătat mai sus, procurorii DNA investighează cum s-au putut produce astfel de ilegalități într-o hotărâre de guvern, iar miniștrii din Guvernele Tudose și Dăncilă au suspendat finanțarea pentru acest proiect.

Consiliul Județean nu s-a oprit însă aici cu tentativa frauduloasă de expropriere forțată a bunurilor private! Tot prin falsuri, cu concursul obedient al funcționarilor de la Cartea Funciară, CJ Tulcea s-a înscris ca proprietar al unor terenuri, fără vreun titlu de proprietate – doar în baza unor acte administrative – hotărâri de guvern și de Consiliu Județean!!! Absolut halucinant – dovada vie că acte administrative (emise de Guvern sau de Consiliu Județean) au ajuns să fie considerate DOVEZI ALE PROPRIETĂȚII!  Iar în momentul în care adevăratul proprietar al digurilor (pe care Consiliul Județean Tulcea s-a înscris, ilegal și abuziv, stăpân), a făcut cerere de reexaminare a înscrierii, aceasta i s-a repins pentru că nu a depus … actele de proprietate!!! Altfel spus când vin oamenii „baronului Teo” să se declare proprietar pe diguri, nu întreabă nimeni „Șefu′, să trăiți!, aveți acte de proprietate pe bunurile astea?”, dar când vine proprietarul adevărat și acuză că Județul a expropriat terenul cu fraudă la lege fără titlu de proprietate se cere, în primul rând, să facă dovada proprietății, deși acestea erau depuse! Și s-a întâmplat nu într-una, ci în zeci de Cărți funciare! Vom reveni!

 

1 COMENTARIU

 1. Un „pui” al asociației ADI Delta Dunării,care poate fi extins la nivelul fiecărui județ.

  Indicatori din situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2016 depuse la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice de către entităţile care au aplicat Ordinul ministrului economiei si finanţelor nr.1969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial,
  cu modificarile ulterioare
  ADI INTERCOM DESEURI CARAS SEVERIN
  cod unic de identificare: 25206066

  Indicatori din BILANT lei
  A. Active imobilizate – total –
  B. Active circulante – total 354351
  C. Cheltuieli in avans –
  D. Datorii ce trebuie platite intr-o perioada de pana la un an 166138
  E. Active circulante nete, respectiv datorii curente nete 78448
  F. Total active minus datorii curente 78448
  G. Datorii ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an –
  H. Provizioane –
  I. Venituri in avans 109765
  J. Capitaluri proprii – total 78448
  Fonduri privind activitatile fara scop patrimonial 0
  Capitaluri Total –
  Indicatori din CONTUL REZULTATULUI EXERCITIULUI lei
  Venituri din activitatile fara scop patrimonial – prevederi anuale –
  Venituri din activitatile fara scop patrimonial – la 31.12.2016 522520
  Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial – prevederi anuale –
  Cheltuieli privind activitatile fara scop patrimonial – la 31.12.2016 421576
  Excedent din activitatile fara scop patrimonial – prevederi anuale 0
  Excedent din activitatile fara scop patrimonial – la 31.12.2016 100944
  Deficit din activitatile fara scop patrimonial – prevederi anuale 0
  Deficit din activitatile fara scop patrimonial – la 31.12.2016 0
  Venituri din activitatile cu destinatie speciala – prevederi anuale –
  Venituri din activitatile cu destinatie speciala – la 31.12.2016 –
  Cheltuieli privind activitatile cu destinatie speciala – prevederi anuale –
  Cheltuieli privind activitatile cu destinatie speciala – la 31.12.2016 –
  Excedent din activitatile cu destinatie speciala – prevederi anuale 0
  Excedent din activitatile cu destinatie speciala – la 31.12.2016 0
  Deficit din activitatile cu destinatie speciala – prevederi anuale 0
  Deficit din activitatile cu destinatie speciala – la 31.12.2016 0
  Venituri din activitatile economice – prevederi anuale 0
  Venituri din activitatile economice – la 31.12.2016 0
  Cheltuieli privind activitatile economice – prevederi anuale 0
  Cheltuieli privind activitatile economice – la 31.12.2016 0
  Profit din activitatile economice – prevederi anuale 0
  Profit din activitatile economice – la 31.12.2016 0
  Pierdere din activitatile economice – prevederi anuale 0
  Pierdere din activitatile economice – la 31.12.2016 0
  Venituri totale – prevederi anuale 0
  Venituri totale – la 31.12.2016 522520
  Cheltuieli totale – prevederi anuale 0
  Cheltuieli totale – la 31.12.2016 421576
  Excedent/Profit – prevederi anuale 0
  Excedent/Profit – la 31.12.2016 100944
  Deficit/Pierdere – prevederi anuale 0
  Deficit/Pierdere – la 31.12.2016 0
  ALTE INFORMATII
  CAEN privind activitatile fara scop patrimonial Activitati ale altor organizatii n.c.a.
  Efectivul de personal privind activitatea fara scop patrimonial 5
  CAEN privind activitatile economice sau financiare Fara activitate economica
  Efectivul de personal privind activitatile economice sau financiare –

LĂSAȚI UN MESAJ


*