miercuri, noiembrie 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDe unde vine Călin Georgescu

De unde vine Călin Georgescu

-

Tatăl candidatului la prezidențiale Călin Georgescu, Scarlat Georgescu, născut în 1922, a fost ofițer de artilerie pe frontul de Vest, inginer agronom, fondatorul cadastrului funciar; autor al unui manual de Cadastru funciar (Ceres, 1971) pentru anii II, III, IV, după care s-a învățat în liceele agricole.

Nu a fost membru al Partidului Comunist Român. A predat o vreme la Liceul agricol din Brănești.

Citește și Ce propune Călin Georgescu românilor

Mama, Aneta Georgescu (fostă Popescu), a lucrat la Institutul de Geodezie. A fost, o vreme, în anii 1960, secretara ministrului Agriculturii.

Alte rude:

Bunicul din partea tatălui a fost preot ortodox, descendent dintr-o familie de preoți ortodocși din Râmnicu Sărat (jud. Buzău).

Familia a deținut pământuri și păduri în comuna Valea Salciei. Cavoul familiei se află în cimitirul ortodox Eternitatea din Râmnicu Sărat.

Verișoara tatălui, Maria Georgescu, a fost secretara lui Nicolae Iorga și a avut o mare influență asupra nepotului Călin Georgescu.

Verișorul tatălui, Leon Georgescu, a fost șeful Baroului Constanța. A avut și el mare influență asupra nepotului Călin Georgescu.

Fratele mamei, Traian Popescu, general în Armata Română, a făcut parte din garda Mareșalului Antonescu.

Viața și opera lui Călin Georgescu

Călin Georgescu susține că istoria românilor este atât de falsificată și modificată după bunul plac al pāpușarilor și intereselor străine națiunii române, încât nu ne mai surprinde că masele care sunt dezinformate și așa de ușor manipulabile, habar nu mai au cine sunt și de ce!

Este căsătorit din 2006 cu Cristela Georgescu și are trei băieți.

Studii

1976 – 1980        Liceul de Matematica – Fizică, București, absolvit cu examen de bacalaureat,                                               nota 8.00

1981 – 1986        Facultatea de Îmbunătățiri Funciare din cadrul Institutul Agronomic Nicolae                                                   Bălcescu, București, absolvit cu examen de stat, nota 10.00

1999                     Anul obținerii Doctoratului în pedologie (știința solului) la Institutul Agronomic        Nicolae Bălcescu, București

Carieră profesională

1986 – 1989       Inginer de îmbunătățiri funciare (Făgăraș, Brașov)

1991 – 1992       Consilier al Ministrului Mediului (București)

1992 – 1994       Stagii de formare și specializare în strategii de dezvoltare durabilă și politici de mediu,                                 în Marea Britanie și Statele Unite

1995 – 1996       Secretar General în Ministerul Mediului (București)

2000 – 2003       Director al Direcției Organizații Economice Internaționale din cadrul                                                                  Ministerului Afacerilor Externe (București)

1996 – 2008       Director de Proiect in cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD),                                    coordonator la Planurilor de Dezvoltare Durabilă în peste 40 de orașe și județe din                                        România (București)

2008 – 2009       Coordonator Național al Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă, proiect al                                        Guvernului României, aflat sub egida Academiei Române și PNUD

1996 – 2012       Director Executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă (CNDD) (București)

2010 – 2013       Raportor Special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse                                                    toxice și periculoase asupra realizării drepturilor omului (Geneva)                                                                      www.mae.ro/node/2647)

2013 – 2015       Președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma (Viena)

2015 – 2016       Director Executiv al Institutului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității (Geneva)

2016 – 2021       Consultant internațional independent pe probleme de mediu, Baden bei Wien

2021 – prezent   Lector la Facultatea de Știinte a Universității din Pitești

Publicații

România 2020 (Ed. Conspress, 1998)

Reprofesionalizarea României (IPID, 2008)

Șansa României – oamenii (IPID, 2009)

România după criză. Reprofesionalizarea (Ed. Compania, 2010)

Pentru un ideal comun (Ed. Compania, 2012)

Cumpăna României (Ed. Logos, 2014)

Marea Renaștere. Adevăr. Libertate. Suveranitate. Ieșirea din Matrix (Ed. Prestige, București, 2023)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Poliţiştii din Dolj îi fac public campanie electorală lui Călin Georgescu, deşi statutul le interzice

0
Sindicatul Polițiștilor din Dolj îl susține fățiș pe Călin Georgescu, iar președintele organizației, polițistul Ioan Nicușor Ciciu, îi face campanie electorală explicită politicianului ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. CITEŞTE ŞI: Iohannis, acuzat că nu a cerut verificarea...