Darius Vâlcov, condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție

Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor, a primit o lovitură grea din partea justiției. Acesta a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție.

Este vorba despre fapte săvârșite în calitate de primar al municipiului Slatina, înainte să fie ales membru al Senatului. Ulterior Darius Vâlcov era numit ministru.

Darius Vâlcov, condamnat la șase ani și șase luni de închisoare

Condamnarea pronunțată de magistrați de tribunalul Dolj este în primă instanță. Ea poate fi contestată. Dosarul a fost înregistrat în 2018 la Tribunalul Dolj, potrivit digi24.ro.

Darius Vâlcov, acuzat de luare de mită și trafic de influență

Fostul consilier al fostului premier Viorica Dăncilă a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Citiți și: Orban îi sfătuiește pe romvi să renunțe la turismul intensiv in locații unde e aglomeratie

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate sau a proiectelor tehnice. Dar și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din Slatina.

Protecție în schimbul mitei

Vâlcov mai este acuzat că ar fi primit în 2013, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei. Scopul era ca omul de afaceri să nu aibă probleme în derularea contractului. Dar şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Valcov mai are la activ o condamnare de 8 ani pentru corupție

În acest fel Vâlcov ar fi procedat şi în alte două cazuri.

„Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

Darius Valcov mai are o condamnare, pronunțată de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru corupție.

Judecata apelului în acest caz a fost suspendată

Judecata apelului în acest caz a fost suspendată. Acest lucru după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict între Parlament și ÎCCJ. Curtea Constituțională a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte. Este vorba de cele soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019. Acest lucru dacă nu au devenit definitive.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.