Cătălin Dancu, favorit pentru funcția de ambasador în Israel, nu a trecut în declarația de avere o datorie de 2,7 milioane de lei

Dancu

Avocatul Cătălin Dancu, favoritul pentru funcția de ambasador al României în Israel „a uitat” să treacă, în declarația de avere depusă la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), o datorie de peste 2,7 milioane de lei, datorie pe care o are față de bugetul public al României.

Dancu este în prezent consul al României la New York.

Dancu, declarație de avere incompletă

Dancu
La rubrica „Datorii”, din declarația de avere dată de Dancu în august 2017, nu a fost înscrisă restanța către ANAF

Faptul că este Dancu în topul datornicilor români ca persioane fizice, cu o datorie de peste 2,7 milioane de lei nu l-a împiedicat pe ministrul Theodor Meleșcanu să îl trimită pe „avocatul vedetelor consul la New York. Este și normal, ne-au spus surse confidențiale din MAE, cât timp Cătălin Dancu „a omis” să treacă datoria restantă către bugetul public în actele oficiale (declarația de avere) depusă la MAE! Nici Agenția Națională de Integritate (ANI) nu a observat încă omisiunea.

În declarația de avere depusă pe 31 august 2017 la MAE, consulul Cătălin Dancu menționează că are datorii doar către BancPost SA și Kruk România SRL în valoare totală de mai puțin de 90.000 de lei. Despre datoria la stat, nimic!

Dancu
Spre deosebire de Dancu, Robert Negoiță și-a înscris datoria către Stat în declarația de avere

Spre deosebire de Cătălin Dancu, Robert Negoiță, primarul sectorului 3 și lider incontestabil în topul datornicilor români și-a înscris datoria uriașă către Stat, de peste 230 de milioane de lei, în declarația de avere!

A uitat de datorie de la un an la altul

Fiscul român a publicat, pentru prima oară, lista datornicilor persoane fizice la bugetul de stat în urmă cu doi ani, lui Dancu „revenindu-i” o datorie de 2,272 milioane de lei. El aremis atunci un comunicat în care menționa că publicarea datoriei reprezenta o surpriză neplăcută pentru el: „Am luat act cu surprindere de faptul ca pe lista publicata de ANAF figurez ca persoana fizica dator Statului Roman cu nici mai mult nici mai putin de 22 miliarde lei vechi (2,2 milioane le – n.n.). Vreau sa informez in primul rand clientii cu care lucrez cat si prietenii si colegii de breasla care ma cunosc ca nu am cunostinta de o asemenenea datorie dupa cum niciodata nu am fost notificat de Autoritatea Fiscala de existenta vreunei asemenea datorii. Nu cunosc natura acestor datorii dupa cum nu cunosc perioada la care se raporteaza si de unde provin ele”. El a mai spus că „aceasta informatie este o adevarata aberatie, o modalitate in care mi se aduce o grava atingere imaginii mele publice”. Citește comunicatul lui Dancu din mai 2016 aici!
Cu un an înainte, același Cătălin Dancu declarase pentru Can-Can că se judecă cu Fiscul pentru că o datorie la plata TVA, aceași, mai mult ca sigur, de care nu mai știa nimic după un an, după cum ați putut vedea mai sus. „Am avut un cabinet individual de avocatura pe care l-am desfiintat, transformandu-ne in societate civila de avocati. Inspectorii de la administratia finantelor sectorul 1 au emis apoi decizii de impunere, considerand ca datoram statului TVA neplatit de aproximativ 1199 de milioane de lei, pentru perioada 2010-2013, daca tin eu bine minte”, declara Dancu, în ianuarie 2015. Citește aici „Avocatul vedetelor”, Catalin Dancu, pe lista neagra a datornicilor! Se judeca cu fiscul pentru TVA-ul de pe onorariile clientilor.

Cătălin Dancu nu a putut fi contactat opentru a ne spune de ce a omis să treacă în declarația de avere datoria la stat. O vom face publică după ce ne va fi remisă”

„Avocatul vedetelor”, dar și al politicienilor cu probleme

Cătălin Dancu, actualmente consul la New York, provine din Constanța, și a fost avocatul lui  Radu Mazăre și al lui Nicușor Constantinescu în multele dosare penale în care au fost anchetați. A căpătat notorietate și în presa internațională după ce i-a apărat pe hoții români de tablouri din Rotterdam. A pierdut, dar în memoria colectivă a rămas avocatul Dancu, dat afară din sala de judecată pe motiv că purta, pe sub robă, o pereche de adidași fosforescenți.

În 2012, Înalta curte de Casație și Justiție l-a absolvit de toate acuzațiile aduse de CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității) care susținea că avocatul Dancu (Curcă) Cătălin Radu ar fi fost recrutat în 17 februarie 1986, în calitate de informator, la Biroul de Contrainformaţii din cadrul UM 0406 Constanţa.

Cătălin Dancu e cunoscut ca având o relaţie strânsă cu Liviu Dragnea şi, în acelaşi timp, are o imagine bună în Israel. În 2014, Cătălin Dancu a primit din partea Comunităţilor Evreieşti din România medalia de onoare „Dr. Wilhelm Filderman – Rasplată după merit” pentru „demers autentic şi continuitate în desăvârşirea aspiraţiilor de bine şi de progres ale evreilor din România, în spiritul Justiţiei şi al demnităţii umane”. În palmaresul cunoscutului avocat se află Dinu Patriciu, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roşca Stănescu, Radu Moraru, Gigi Becali, Dumitru Sechelariu, Alexander Adamescu, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*