În București se promovează o campanie anti-vaccinare

Facebook elimină mesajele antivaccinare vaccinare gratuită campanie antivaccinare

Bucureștenii primesc în cutiile poștale materiale anti-vaccinare în care sunt folosite în mod fraudulos însemnele oficiale ale Ministerului Sănătății și ale unor organizații internaționale de prestigiu precum World Health Organization sau UNICEF.

Acest caz grav a fost semnalat de către deputatul neafiliat Gabriela Podașcă. „Minciuna și dezinformarea pe tema vaccinurilor au atins un nivel periculos. Folosirea numelor unor organizații și instituții publice pentru a legitima acest ”fake-news” este atât ilegală, cât și imorală putând crea confuzii grave în rândul oamenilor cu privire la necesitatea vaccinării”, a declarat Gabriela Podașcă.

foto 1

Descoperirea fraudei legată de anti-vaccinare

În aceste condiții, deputatul Gabriela Podașcă solicită de urgență ca Ministerul Sănătății să iasă public și să infirme asocierea cu această campanie și în același timp să facă demersurile necesare pentru aplicarea sancțiunilor legale împotriva celor care se fac vinovați de răspândirea acestor materiale.

Pe de altă parte, Gabriela Podașcă reclamă inerția autorităților și lipsa de soluții în combaterea rujeolei, care continuă să facă victime în România.

foto 3

„Legea vaccinării este blocată de luni de zile în Parlament de Liviu Dragnea. În tot acest timp, Ministerul Sănătății nu a fost în stare să aibă niciun plan coerent împotriva rujeolei, de asigurare a stocurilor necesare de vaccinuri și de imunizare a persoanelor vulnerabile. Este inadmisibil să avem în continuare această criză care a adus suferință multor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuză pentru aceste drame”, a mai spus Gabriela Podașcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

*