Premierul Tudose se întâlnește luni cu reprezentanții polițiștilor. Motivul: protecția și drepturile angajaților MAI

sporurile polițiștilor ce noi puteri au polițiștii ziua celor 10.000 de amenzi

Polițiștii nu vor mai patrula singuri, a anunțat premierul Mihai Tudose la sfârșitul acestei săptămâni. El a precizat că gradul de periculozitate al acestei meserii este ”înfiorător”.

Premierul Mihai Tudose se întâlneşte mîine dimineaţă, cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie pentru a discuta despre statutul poliţiştilor, drepturile şi obligaţiile acestora, astfel încât situaţiile similare celei din Suceava, unde un om al legii a fost omorât într-o gară în timp ce patrula, să fie evitate.

”Am vorbit şi cu sindicatele, am vorbit şi cu doamna ministru (Carmen Dan – n.r.). Trebuie să evităm, fiindcă, într-adevăr, gradul de periculozitate a acelei munci de a patrula de unul singur este înfiorător. Şi nu patrulează în locurile liniştite, ci acolo unde este potenţial negativ. Dar patrulelele nu vor mai fi niciodată dintr-un singur om, să patruleze unul singur. Îşi pune viaţa în pericol absolut gratuit”, a declarat premierul Mihai Tudose, după ce moartea poliţistului din Suceava.

Poliţistul Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani a fost ucis în Gara Burdujeni din Suceava, joi seară, fiind înjunghiat de un tânăr de 23 de ani, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit. El a fost arestat preventiv vineri după-amiază, după ce, în aceeaşi zi, fusese reţinut de către procurori. În timpul audierii, agresorul şi-a recunoscut fapta, însă a spus că nu o regretă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, sâmbătă, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

*