duminică, octombrie 6, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAurul național, plimbat ca ursu' prin țară

Aurul național, plimbat ca ursu’ prin țară

-

Actualul și viitorul guvernator BNR este de acord cu aducerea rezervei de aur în țară pentru a se pune astfel capăt tuturor ”aberațiilor”. Aurul național, plimbat ca ursu’ prin țară.

Audiat în comisiile parlamentare de buget, în calitate de candidat la un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale, Mugur Isărescu s-a declarat de acord cu aducerea rezervei de aur în țară dar doar ”pentru verificare”. După însă, aurul trebuie dus înapo pentru că în caz contrar vor crește costurile cu care România se împrumută – avertizează Isărescu.

Aurul național, plimbat ca ursu’ prin țară după adoptarea legii Dragnea-Nicolae

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au forțat adoptarea, de către Parlament, a unei legi care obligă BNR să repatrieze peste 90% din rezerva de aur a României. Reclamată la CCR de PNL și USR, legea a primit avizul de constituționalitate, ca urmare aurul trebuie acum adus în țară.

Adversar din start al operațiunii, Mugur Isărescu a atras atenția încă o dată asupra principalului efect produs de repatrierea rezervei de aur: România va fi obligată să se împrumute cu costuri mult mai mari.

„Banca Națională a României a spus în mod clar că nu are nicio obiecție cu aducerea aurului în țară pentru verificare, pentru că s-a creat o mare problemă de credibilitate. Sunt trei ani de zile în care sistematic și într-un mod iresponsabil s-a spus că nu există acest aur, că a dispărut, caă a fost vândut, că a intrat în operațiuni, și mai rău decât atât, că nu l-am folosit pentru a obține venituri.

Or, rezerva de aceea este rezervă. Nu este investiție. Rezerva este ceva ce pui de o parte pentru situații deosebite. Obiectivul rezervei internaționale, fie că este de aur sau valutară, este să-ți dea credibilitate și să reducă costurile cu care țara respectivă s-ar împrumuta. Deci un posibil impact ar fi creșterea costurilor.

Personal m-am exprimat public și nu pot să spun altceva în fața dumneavoastră. Eu aș vota în Consiliul de Administrație dacă s-ar ridica problema aceasta. Să-l aducem, să-l vadă toată lumea, inclusiv aceste câteva persoane care ne toacă de dimineață până seara cu aberațiile pe care le-am spus, după care trebuie dus înapoi acolo sau arhivat, pentru că, altfel, în țară nu o să aducem fiecare investitor străin să-l băgăm în tezaur și să spunem <<acesta este aurul>>” a susținut Isărescu în timpul audierii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de CCR. „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva”

0
Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat sâmbătă că au admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională a anunțat că admis contestațiile formulate de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa şi a...