duminică, octombrie 6, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDăncilă se pregătește să-l facă pe Tăriceanu

Dăncilă se pregătește să-l facă pe Tăriceanu

-

Problema candidatului stângii la Președinție este o bombă care va exploda în această vară în coaliția guvernamentală, adică acolo unde Dăncilă se pregătește să-l facă pe Tăriceanu.

Succesul înregistrat de USR la europarlamentare se poate solda cu trimiterea a doi candidați de dreapta în turul doi al prezidențialelor. O variantă practic letală pentru PSD, motiv pentru care social-democrații își bat capetele nu atât să câștige Președinția (pe care au pupat-o doar cu Ion Iliescu) cât să-și bage candidatul în turul doi. O soluție care este și idealul lui Klaus Iohannis, în treacât fie spus.

Dăncilă se pregătește să-l facă pe Tăriceanu. Șeful ALDE nu va fi candidatul PSD

Este greu de crezut că social-democrații vor risca să meargă pe mâna lui Tăriceanu, mai ales după ce ALDE s-a făcut de râs la europarlamentare. Nu numai că pesediștii acceptă cu greu ideea unui candidat din import, dar mai nou mulți dintre ei speră să ”revină la normal” după alegerile prezidențiale. Respectiv să aibă un argument forte pentru măturare rapidă a Vioricăt Dăncilă și asta deși pesediștii ridică din umeri când li se cere să avanseze un nume de posibil lider.

Și mai interesant este însă că și Viorica Dăncilă dă semne că ar fi tentată în secret de o candidatură la Cotroceni. De exemplu, evită cu obstinație să afirme clar că ea personal nu va candida ci trimite de fiecare dată la rezultatul unor viitoare sondaje menite să arate care este pesedistul cu priză mare la publicul votant.

Ceva bănuieli că Dăncilă joacă strâmb în ceea ce-l privește are și Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a discutat deja cu Victor Ponta pe tema susținerii unui candidat comun PSD-ALDE-Pro România la prezidențialele din această toamnă. ”Confirm ceea ce a spus Victor Ponta, cred că cea mai bună soluție, într-adevăr, este de a avea un candidat unic”, a afirmat Tăriceanu ulterior. Cum este exclus ca acest candidat unic să poarte numele Vioricăi Dăncilă dată fiind combinația cu Victor Ponta, este clar că Tăriceanu încearcă să ridice, cu ajutorul Pro România, măcar un obstacol în calea șefei PSD.

Viorica Dăncilă a fost întrebată și ea cum privește soluția unui candidat prezidențiabil comun susținut de PSD-ALDE- Pro România. ”Avem sondaje și în funcție de ce vor spune acestea vom vedea ce formulă îmbrățișăm”, a ținut-o Dăncilă pe a ei. Cât privește poziționarea lui Tăriceanu de partea lui Ponta, Viorica Dăncilă a tratat-o în largul spirit democratic specific unui fost europarlamentar: ”Nu putem să îngrădim dreptul unui partid politic de a discuta cu alte partide. Eu am lucrat nouă ani la Bruxelles și pentru orice amendament, pentru orice lege negociam cu alte partide politice”. Un răspuns care arată clar că actualului lider al PSD puțin îi pasă de ce spune și face Tăriceanu, ea și pesediștii ei vor decide cine va fi candidatul la Cotroceni.

O candidatură la care Dăncilă nu aspiră oficial, pesediștii Orlando Teodorescu, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu sunt cei care au anunțat public că vor să intre în cusa pentru Cotroceni  Chiar și așa, cel mai probabil este ca sondajele să producă o ”surpriză”, și anume să arate că Viorica Dăncilă îi bate pe cei trei la scor chiar și din poziția de ”non-candidat”.

Coroborat cu cutuma care impune președintelui PSD ca el să reprezinte partidul în lupta pentru Președinție, rezultatul sondajelor o va propulsa pe Dăncilă candidat iar acest final pare să fie de pe acum brodat cu multă migală de noua șefă a PSD și de acoliții săi. Asta indiferent de ce crede și speră Călin Popescu Tăriceanu.

Un Tăriceanu lăsat pe deasupra și fără obiectul muncii de aceeași Viorica Dăncilă, care a obligat practic coaliția să pună batista pe țambalul cu care cânta împotriva situației din Justiție. Singurul țambal la care Tăriceanu a cântat în ultimii doi ani, apropo.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de CCR. „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva”

0
Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat sâmbătă că au admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională a anunțat că admis contestațiile formulate de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa şi a...