sâmbătă, octombrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăIoan Oltean, din nou la DNA în dosarul ANRP

Ioan Oltean, din nou la DNA în dosarul ANRP

-

Procurorii anticorupție au reluat ancheta în dosarul ANRP, unul restituit definitiv de ÎCCJ în 2017. Ioan Oltean, din nou la DNA.

Fostul lider PDL/PNL Ioan Oltean este luat iarăși la întrebări de DNA în dosarul în care este suspectat de primirea a 600.000 de euro în schimbul unei intervenții la ANRP în favoarea afaceristului Mihai Rotaru.

Ioan Oltean, din nou la DNA. Despăgubirile supraevaluate de ANRP și mita din cimitir revin în atenția anchetatorilor

Speța privește despăgubirile stabilite de ANRP în cazul unui teren revendicat de Mihai Rotaru, despăgubiri pe care DNA le consideră supraevaluate (prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 100 de milioane de lei în condițiile în care ANRP a decis ca Rotaru să fie despăgubit cu aproape 109 milioane de lei pentru terenul situat în Pitești) ca urmare a intervenției făcute de Ioan Oltean pe lîngă șefa ANRP din aceea vreme, Crinuța Dumitrean.

Concret, Oltean este acuzat că ar fi primit banii, puși într-un sac, într-un cimitir din Chitila. Dosarul a fost retrimis de ÎCCJ la DNA, în 2017, pentru refacerea anchetei și a fost redeschis acum, atât Ioan Oltean cât și Crinuța Dumitrean fiind chemați astăzi la DNA.

În ceea ce-l privește pe fostul politician, acesta respinge toate acuzațiile pe care i le aduc procurorii.

”Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situația. Lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de înalta instanță acum doi ani. Dosarul trebuie închis, fie prin clasare, fie prin retrimitere în instanță. Eu nu aștept ca fapta să se prescrie. Vom trăi și vom vedea (…) Nu am fost niciodată în Chitila, ori dacă nu ai fost nu ai cum să primești bani. Cu știința mea nimeni – șofer sau altcineva cunoscut de mine – nu a călcat acolo. Aștept fie clasare, fie ca instanța să se pronunțe corect asupra acestui dosar. Sunt nevinovat”, a declarat Ioan Oltean la finalul audierilor.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidaturile Dianei Şoşoacă şi a lui Mircea Geoană, contestate la CCR

0
Candidaturile depuse de Diana Șoșoacă (SOS România) și Mircea Geoană (independent au fost contestate la Curtea Constituțională, au precizat surse politice pentru stiripesurse.ro. CITEŞTE ŞI: Diana Şoşoacă şi-a depus candidatura la Prezidenţiale: Promite să aducă Diaspora acasă! Deocamdată nu se cunosc...