Ministerul Economiei a descoperit nereguli la Societatea Naţională a Apelor Minerale. Procurorii vor fi sesizați

Reprezentanții Ministerul Economiei a anunţat joi seara că a constatat „potenţiale conflicte de interese, dar şi suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

Neregulile au fost descoperite la Societatea Naţională a Apelor Minerale (SNAM) de Corpul de control al ministrului Economiei și privesc mai ales selectarea şi recrutarea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii. Vor fi sesizate atât Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cât şi organele de urmărire penală, anunță agenția News.ro.

Controlul a început în urma sesizărilor primite referitoare la derularea, în anul 2016, sub conducerea anterioară a Ministerului Economiei, a procedurii de selectare şi recrutare a membrilor consiliului de administraţie la SNAM, conform OUG 109/2011.

Neregulile

Ministerul menţionează că existau deja, în derulare, relaţii contractuale de muncă între unul dintre membrii comisiei de intervievare a candidaţilor înscrişi pe lista scurtă şi unul dintre candidaţi.

Un al doilea tip de nereguli descoperite de reprezentanţii Corpului de control al ministrului vizează modul de îndeplinire a responsabilitaţilor din contractul de mandat semnat de membrii Consiliului de Administraţie. Astfel, trei dintre cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie nu şi-au asumat proiectul componentei de administrare din Planul de Administrare a SNAM, neîndeplinindu-şi astfel atribuţiile din contractul de mandat.

„Pentru că cele constate relevă potenţiale conflicte de interese dar şi suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni în exercitarea atribuţiilor de serviciu, vor fi sesizate atât Agenţia Naţională de Integritate, cât şi organele de urmărire penală”, precizează Ministerul Economiei.

SNAM a fost înfiinţată în 1998 şi are peste 150 de angajaţi. Compania se află sub autoritatea Ministerului Economiei şi are cinci sucursale, la Miercurea Ciuc, Deva, Vatra Dornei, Siculeni şi Târgul Secuiesc. SNAM deţine în acest moment 82 de licenţe, adică 75% din totalul licenţelor la nivel naţional, din care 68 de exploatare şi restul de explorare. Societatea Naţională a Apelor Minerale exploatează între 80 şi 100 de izvoare pe teritoriul întregii ţări.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.