marți, octombrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăReferendum în Capitală, în primul tur al alegerilor prezidențiale

Referendum în Capitală, în primul tur al alegerilor prezidențiale

-

Consiliul General al Capitalei a aprobat organizarea unui referendum local pe data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Proiectul a fost aprobat cu 47 de voturi „pentru„ şi două „împotrivă”. Referendumul va avea loc pe 24 noiembrie.

„Pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea organizarea referendumului local privind unele probleme de interes ale municipiului București s-au înregistrat 47 de voturi pentru, zero abțineri și două împotrivă. Proiectul a fost adoptat”, a anunțat președintele de ședință, Stelian Bujduveanu.

Buletinul de vot va avea trei întrebări.

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București? (propusă de primarul general)
2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului? (propusă de primarul general)

3.Sunteți de acord ca Primăria Municipiului București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București? (propusă de PSD).

„Eu am spus că sunt două lucruri care oarecum mă leagă de mâini, una este chestiunea banilor. E o distribuție incorectă a banilor între Primăria Capitalei și cele de sector. Și a doua chestiune este principala problemă a traficului, care este construirea în București, care este împărțită între primarul general și primarii de sector, și care este cu un grad mare de ilegalitate la anumite sectoare și aș dori ca toate autorizațiile să fie emise de primarul general”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit primarului general al Capitalei, referendumul va costa în jur de 7 milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL se ceartă cu PSD pe centrele antidorg: Nu a mișcat ministrul sănătății nici un deget!

0
Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților va depune o interpelare la adresa primului-ministru, prin care va cere explicații referitoare la intrarea în vigoare a Legii 234/2024, cea care prevede înființarea a opt centre regionale pentru tratarea celor dependenți de...