luni, octombrie 7, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalRomânii se bat pe locurile de muncă de acasă

Românii se bat pe locurile de muncă de acasă

-

Cererea pentru locurile de muncă remote (telemuncă) este tot mai mare pe piața muncii din România, însă numărul slujbelor unde se poate lucra de acasă este în scădere de la finalul pandemiei, iar un singur tip de anagajați este favorizat pentru munca de acasă.

CITEŞTE ŞI: Case inundate în municipiul Buzău

Munca de la birou sau programul hibrid (cu tot mai puține zile de lucru remote) sunt tot mai preferate de angajatori, iar românii care vor aceste slujbe sunt de 3 ori mai mulți decât numărul ofertelor de angajare.

Ce domenii sunt la mare căutare

Domeniile cu cea mai mare deschidere față de munca remote sunt call-center / BPO, IT / telecom, servicii, retail, advertising / marketing / PR și asigurări. 80% dintre aceste joburi sunt full time și 20% part-time, potrivit Adevărul.ro.Cei aflați la începutul carierei au cele mai mari șanse de a obține aceste slujbe, însă pe măsură ce sunt promovați, angajatorii îi preferă la birou, a explicat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

„Zona în care angajatorii sunt mai dispuși să accepte munca remote este cea a pozițiilor entry-level, în condițiile în care peste 70% dintre aceste joburi se adresează candidaților care au maximum doi ani de experiență. Ce observăm este faptul că pe măsură ce crește nivelul de senioritate al jobului pentru care se fac recrutări, pe atât scade disponibilitatea angajatorilor de a accepta remote work”, a clarificat Roxana Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Anchetă la şcoală: O învăţătoare acuzată că a tras un elev de păr!

0
O învăţătoare din judeţul Prahova este cercetată de poliţişti pentru purtare abuzivă, după ce ar fi tras de păr un copil nemulţumit de nota la Matematică, scrie news.ro. CITEŞTE ŞI: Școală din sectorul 5, reabilitată la standarde europene. Vlad Piedone:...