marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăElena Udrea, mai asşteaptă o lună să vadă dacă va fi eliberată!...

Elena Udrea, mai asşteaptă o lună să vadă dacă va fi eliberată! Avocat: hotărârile se bat cap în cap

-

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat, pentru 12 noiembrie, pronunțarea unei hotărâri după ce fostul ministru care și-a ispășit o treime din pedeapsa primită în dosarul „Gala Bute” cere să fie eliberată din penitenciarul Târgșor.

CITEŞTE ŞI: Zi decisivă pentru Elena Udrea: Scapă de închisoare?

Avocatul Elenei Udrea afirmă că există motive pentru revizuirea pedepsei.

„Sunt două hotărâri date de Înalta Curte care, pe românește, se bat cap în cap. Într-una se spune că dna Udrea avea calitatea și atribuțiile de ministru și a fost condamnată în Gala Bute, iar în cealaltă hotărâre dată tot de Înalta Curte, cu referire tot la perioada respectivă, acolo spune că nu avea atribuții de ministru și că prin urmate procedura este cu totul alta, inclusiv competența nu mai era a Înaltei Curți. La asta se mai adaugă o serie întreagă de documente, mărturii, date în fața notarului public de către cei care au fost implicați în acea perioadă în această activitate, care spun că nu e adevărat ce susțin procurorii, toate astea sunt motive ca dna Udrea să fie pusă în libertate. Așteptăm”, a declarat, marți, la Realitatea PLUS, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

De ce a fost condamnată

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele apropiate au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea. Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

ANAF Sibiu, explicaţii despre executarea lui Iohannis: Cum se pot recupera banii şi casele

0
ANAF Sibiu a venit cu explicații în ceea ce privește recuperarea banilor obținuți de familia Iohannis din chirii. CITEŞTE ŞI: Iohannis, făcut praf: Dă, bă, banii înapoi! Instanța a spus! Mai exact, preşedintele instituției, Radu Ioan Dobre, a declarat că...