marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMugur Isărescu, propus pentru un nou mandat de guvernator al BNR: Ocupă...

Mugur Isărescu, propus pentru un nou mandat de guvernator al BNR: Ocupă funcţia din 1990

-

PSD il sustine pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR in conditiile in care Isarescu ocupa aceasta functie din 1990.

CITEŞTE ŞI: Am oținut puțin mai mult decât portofoliul de ascuțit creioane. România are comisarul CE pentru Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

De asemenea, PSD o sustine pentru un post in Consiliul de Administratie al BNR si pe Aura Socol, sotia strategului economic al PSD, Cristian Socol. Premierul Ciolacu a declarat recent ca „ia medidatii pe economie” de la Socol.

Parlamentul se reuneste, marti, incepand cu ora 15.00, in sedinta comuna, pentru numirea membrilor din consiliile de administratie ale BNR, ASF si CNA.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Tutuianu, a declarat luni, despre propunerile pentru conducerea BNR, ca ramanerea lui Mugur Isarescu si a lui Florin Georgescu in corpul de conducere al BNR este utila. „Domnul Isarescu ramane. Eu cred ca este util sa ramana, in contextul in care trebuie facuta o predare catre o generatie ceva mai tanara de economisti. Ramanerea domnului Isarescu si a domnului Georgescu in corpul de conducere al BNR eu cred ca este utila”, a sustinut Adrian Tutuianu la Prima News.

Tutuianu a laudat-o apoi pe nevasta lui Cristian Socol

„Doamna Socol are o cariera universitara recunoscuta, este la ASE, nu oriunde, are o experienta in domeniul financiar, pentru ca asta face la ASF si preda cursuri de specialitate, deci eu cred ca este omul potrivit si aproo de normele de guvernanta corporativa, cred ca este pentru prima data cand la BNR, in Consiliul de Administratie, avem si o femeie”, a spus Tutuianu.

Iata noua componenta a Consiliului de Administratie al Bancii Nationale:

Mugur Isarescu – Guvernator din 1990

Leonardo Badea – In prezent viceguvernator, el ar urma sa preia locul de prim-viceguvernator, ocupat acum de Florin Georgescu.

Florin Georgescu – Membru al CA al BNR, viceguvernator

Cosmin Marinescu – Consilier al presedintelui Klaus Iohannis pe probleme economice

Alexandru Nazare – Fost ministru PNL al Finantelor

Roberta Anastase – Fost presedinte al Camerei Deputatilor, parlamentar si fost europarlamentar din partea PDL si PNL

Aura Socol – Sotia lui Cristian Socol, consilier economic al premierului Marcel Ciolacu

Csaba Balint – membru

Cristian Popa – membru

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Elena Udrea, mai asşteaptă o lună să vadă dacă va fi eliberată! Avocat: hotărârile se bat cap în cap

0
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat, pentru 12 noiembrie, pronunțarea unei hotărâri după ce fostul ministru care și-a ispășit o treime din pedeapsa primită în dosarul „Gala Bute" cere să fie eliberată din penitenciarul Târgșor. CITEŞTE ŞI:...