marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPensionari români prinşi pe aeroport în Germania cu bijuterii de peste 650.000...

Pensionari români prinşi pe aeroport în Germania cu bijuterii de peste 650.000 de euro

-

Pe aeroportul din München, doi pensionari români au fost surprinși în posesia unor bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro, printre care un ceas Patek Philippe de 150.000 de euro și un colier Cartier evaluat la 488.000 de euro, informează Adevărul.

CITEŞTE ŞI: Ministrull Muncii, anunţ de ULTIMĂ oră pentru pensionari

Cei doi pensionari vor plăti acum un preț ridicat. Reglementările vamale germane permit importul fără taxe doar pentru suveniruri în valoare de până la 430 de euro, astfel că acum cuplul se confruntă cu taxe de import de aproximativ 130.000 de euro și o anchetă penală pentru evaziune fiscală.

Cei doi români, în vârstă de 61 și 62 de ani, tocmai sosiseră din Elveția și încercau să nu atragă atenția vameșilor pe aeroportul din München. La control, însă, aceștia au descoperit bijuterii în valoare de peste 600.000 de franci elvețieni.

Detaliul care i-a dat de gol pe bătrâni

Ceasul Patek Philippe de 150.000 de euro purtat de bărbat a fost cel care a atras atenția ofițerilor de pe aeroport.

O verificare a bagajelor a dezvăluit apoi un colier Cartier evaluat la aproape jumătate de milion de euro (aproximativ 471.000 de franci elvețieni). Colierul, din aur alb, era împodobit cu 614 diamante, onixuri și smaralde, conform presei locale. Acum, cuplul de români suspectat de contrabandă se confruntă cu o situație extrem de costisitoare, după ce autoritățile au confiscat bijuteriile. Pentru a le recupera, trebuie să achite taxe de import de 130.000 de euro (123.000 de franci elvețieni), minus suma de 430 de euro (405 franci) permisă pentru fiecare persoană. În plus, a fost inițiată o anchetă penală fiscală, iar amenda finală, care va fi calculată în funcție de veniturile lor, ar putea atinge sume cu șase cifre. În cel mai grav scenariu, cei doi ar putea risca o condamnare la închisoare.

Potrivit reglementărilor vamale din Germania, bijuteriile pot fi importate fără taxe doar dacă valoarea totală nu depășește 430 de euro pe persoană. Din această cauză, atât ceasul, cât și colierul vor fi menținute sub sechestru până la încheierea cazului.

Cei doi au pierdut pentru moment ambele bijuterii: „Bunurile au fost confiscate”, a anunțat Thomas Meister de la biroul vamal din München.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

ANAF Sibiu, explicaţii despre executarea lui Iohannis: Cum se pot recupera banii şi casele

0
ANAF Sibiu a venit cu explicații în ceea ce privește recuperarea banilor obținuți de familia Iohannis din chirii. CITEŞTE ŞI: Iohannis, făcut praf: Dă, bă, banii înapoi! Instanța a spus! Mai exact, preşedintele instituției, Radu Ioan Dobre, a declarat că...