marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăBonus anticorupţie pentru angajații de stat

Bonus anticorupţie pentru angajații de stat

-

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de ordin care clarifică modalitatea în care personalul plătit din fonduri publice la nivelul sistemului administraţiei penitenciare şi Ministerului Justiţiei poate beneficia de o majorare de 12,5% la salariu.

CITEŞTE ŞI: Înalţi funcţionari din ANAF, prinşi de DNA în afaceri cu rechini imobiliari

Conform legii 152/2017, „personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil care desfăşoară activităţi privind prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului propriu beneficiază de majorarea soldei de funcţie/salariului de funcţie/salariului de bază cu 12,5%”.

Proiectul MJ explică modul de acordare a acestei majorări.

Cine va beneficia

Vor putea beneficia de majorarea cu 12,5% a salariului trei categorii de angajați:

  • personalul cu funcţii de conducere din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate.
  • personalul din cadrul Direcţiei Inspecţie Penitenciară, Serviciului Audit Public Intern şi structurilor de prevenire a criminalităţii şi terorismului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate.
  • poliţiştii de penitenciare din cadrul Ministerului Justiţiei cu funcţii de conducere, dacă desfăşoară activităţi de prevenire şi/sau combatere a corupţiei definite de prezentul ordin şi adaptate la specificul activităţii Ministerului Justiţiei, cu condiţia ca atribuţiile de prevenire şi/sau combatere a corupţiei să fie menţionate în fişele posturilor acestor funcţii.

Condiția este ca aceștia să desfăşoară activităţi de prevenire şi/sau combatere a corupţiei, astfel:

  • Informarea, respectiv sesizarea instituţiilor abilitate atunci când sunt indicii cu privire la încălcarea legii prin fapte din sfera corupţiei.
  • Colaborarea cu instituţiile abilitate în vederea combaterii acţiunilor specifice corupţiei în rândul personalului propriu
  • Dispunerea de măsuri cu caracter administrativ în vederea combaterii formelor de manifestare a corupţiei în rândul personalului sistemului administraţiei peniteniciare
  • Realizarea de activităţi de control şi audit intern
  • Identifică şi monitorizează vulnerabilităţile ce se pot materializa în fapte de corupţie, în rândul personalului din subordine şi propune conducătorului ierarhic superior sau conducătorului instituţiei, după caz, măsuri cu caracter administrativ pentru combaterea corupţiei; în situaţia în care apar indicii cu privire la săvârşirea unor fapte din sfera corupţiei, sesizează instituţiile abilitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interlop român, aflat pe lista Most Wanted, prins pe un aeroport din Italia

0
Polițiștii din România, în colaborare cu autoritățile din Italia, au reușit să-l prindă pe Nica Robert Florin, un bărbat aflat pe lista "Most Wanted" a Poliției Române. CITEŞTE ŞI: Membru al Clanului Sportivilor, căutat de Interpol, a fugit de...