marți, octombrie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăScandal pe locuri eligibile la PNL Bistrița-Năsăud: A fost exact ca în...

Scandal pe locuri eligibile la PNL Bistrița-Năsăud: A fost exact ca în statele comuniste

-

Un nou Birou Politic Judeţean (BPJ) al PNL Bistriţa-Năsăud, numit în urmă cu trei zile, a stabilit, luni seara, noile liste de candidaţi pentru alegerile parlamentare, după ce propunerile votate în data de 19 septembrie nu au fost aprobate de conducerea centrală a partidului.

Iniţial, fostul BPJ a stabilit ca primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor să revină preşedintelui organizaţiei judeţene, Ioan Turc, urmat de consilierul judeţean Gheorghe Scuturici, iar primul loc la Senat să fie ocupat de deputatul Diana Morar.

În şedinţa de luni, la care a participat şi coordonatorul filialei PNL Bistriţa-Năsăud, europarlamentarul Daniel Buda, şi care a fost organizată în sala de şedinţe a Primăriei Năsăud, au fost prezenţi 37 dintre cei 41 de membri ai noului BPJ.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către deputatul Robert Sighiartău, el va fi cel care va deschide lista pentru Camera Deputaţilor, în timp ce liderul judeţean, Ioan Turc, a fost votat pe primul loc pentru Senat.

Pe lista pentru Camera Deputaţilor se află, pe poziţia secundă, primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, urmat de deputatul Diana Morar.

Noile propuneri vor fi supuse spre aprobare Comitetului Director Judeţean, într-o şedinţă programată pentru săptămâna viitoare.

Despre cele întâmplate la PNL Bistrița Năsăud a relatat pe larg timponline.ro:

„Mai mulți președinți de organizații locale PNL județ, cu state vechi în partid, au fost demiși, la Năsăud, de acoliții lui Robert Sighiartău, puși să voteze înlocuirea lor din funcție pentru ca nu cumva să își facă apariția în ședința Consiliului de Coordonare Județean, organismul care are ultimul cuvânt în desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare.

Printre aceștia se numără avocatul Cristian Cârlig – președintele PNL Beclean, consilierul județean Gheorghe Scuturici – președintele PNL Telciu, Roxana Pașc – președinta PNL Șieu, Ioan Rus – președintele PNL Târlișua și toți cei care au participat la ședința Biroului Politic Județean care au stabilit, prin vot secret, ca Ioan Turc să candideze primul pe listă la Camera Deputaților, iar avocata Diana Morar prima pe listă la Senat.

Demiterea președinților s-a făcut în sediul Primăriei Năsăud de Biroul Politic Județean lărgit, constituit peste noapte ca să îl voteze primul la Camera Deputaților pe deputatul Robert Sighiartău, cel care nu a reușit să se impună în vârful listei – singura poziție care îi garantează că va intra în Parlament – nici la Dolj și nici la București, în ciuda faptului că a fost numit chiar președinte interimar al organizației din Dolj.

Ca să fie sigur că nu ratează și a treia oară un loc în fruntea listei – așa cum e obișnuit să primească, fără vot – el și-a format un Birou Politic Județean din oameni care nu au activat nici câteva zile în PNL și i-a exclus pe toți cei care au fost aleși prin vot să facă parte din acest organism.

Președintele de drept al organizației PNL Târlișua, Ioan Rus, ales de colegii lui în această funcție, a vorbit într-un nou live pe Facebook despre ce s-a întâmplat la Năsăud.

„Ciolanul e atâta de gustos în politică”

”La Năsăud a fost exact ce se întâmplă în statele comuniste. Ciolanul e atâta de gustos în politică încât nu ai mamă, nu ai tată. Dacă ești naiv să crezi poveștile lor, suferi. Eu de-asta nu sufăr, râd. Robert Sighiartău și-a format un BPJ din persoane ale lui, fie membri sau ne-membri de partid. Robert Sighiartău mi-a dovedit în seara asta că este un jeg politic ordinar. Ceilați care au stat alături de el sunteți niște mizerabili politici. Cum puteți voi, oamenii lui Dumnezeu, care mergeți cu Biblia în mână la biserică să vă bateți joc de niște oameni care au muncit de 20-30 de ani în partidul ăsta să ajungeți primari și parlamentari?

Fără să vă consultați cu ei, i-ați schimbat din funcții. Au pus pe Dorin Vlașin al doilea la Camera Deputaților după Robert Sighiartău. Te-ai dus, ești complice. O schimbați pe doamna Roxana Pașc de la Șieu care a muncit în partidul ăsta, oameni care sunt de 30 de ani în PNL? Golanilor! Pentru ce? Să ajungă Robert Sighiartău deputat că altfel moare de foame! Ești un șmenar politic, Robert Sighiartău și o să vii la Târlișua după voturi. Știi câte o să ai tu? Câte am avut eu împotrivă în seara asta. Din 40 de oameni, doi au votat împotrivă să mă demită pe mine”, a spus Ioan Rus.

El a pomenit și de cazul Rodna, unde a fost demis președintele de organizație, deși, în timpul campaniei pentru locale când Robert Sighiartău candida la președinția Consiliului Județean, chiar el a fost cel care a ”interzis ca la Rodna să aibă PNL candidat”.

 ”Te-ai dus pe mâna unui PMP-ist. Cum îți permiți tu, marele deputat de Bistrița să te duci la Rodna și să spui că mergi pe mâna candidatului PMP? Ai pierdut, ți-ai asumat? La Nimigea ai pierdut. Ți-ai asumat? Nu! La Chiuza ai pierdut, ți-ai asumat? Nu! Nu vi-i rușine, mă? Ați masacrat oameni ca la Moscova ca să iasă deputat trimisul lui Dumnezeu. Dacă aveai ceva în pantaloni, mergeai la vot să ieși în tot CDJ. Nu ai făcut nimic pentru Bistrița și nu o să faci nimic. Unde e credința voastră în Dumnezeu și dreptate? Vă plac cașcavalul și funcțiile. Mie mi-e clar!”

Liderul PNL Târlișua i-a criticat pe ”marii primari liberali ai județului Bistrița-Năsăud” (printre care Dorin Vlașin – Năsăud, Cătălin Bota – Sângeorz-Băi, Sorin Mititean – Șieu Măgheruș, Sorin Hognogi- Spermezeu), care au participat la tot ”circul de la Năsăud”.

”Cum ați putut exclude oameni care v-au adus 30.000 de voturi și v-au făcut primari și parlamentari? Nu vi-i rușine? Până acum spuneați că în PSD sunt hoți și bandiți, dar în ultimii ani s-a sucit treaba, voi sunteți. Sunteți comuniști. Sorin Mititean, te dai inteligent, că ai școală și ești jurist. Ce școală ai mă, amărâtule, când participi la niște mizerii? Trebuia să spui: nu pot să fac asta pentru că nu știu situația fiecăruia de ce nu a adunat mai multe voturi. Ai ridicat mâna. Ce-ați făcut voi? Ați pus mâna pe un partid. Urmează în câteva zile schimbarea lui Ioan Turc. Eu dacă vreau să fac politică, am trei oferte. Împreună cu oamenii care mă susțin le vom analiza. Cum poți să faci tu ditamai pocăitul care mergi cu sfânta Biblie prin biserică mizeriile astea? Ditamai penticostalul. Nu v-ați gândit la Dumnezeu, la familiile voastre, la copii? Voi sunteți niște fățarnici, nu credeți în Dumnezeu. Dacă ați fi crezut, nu făceați ce ați făcut în seara asta”, a spus el.

Ioan Rus a precizat că de la ședința BPJ lărgit de la Năsăud au plecat președintele Ioan Turc și deputatul Diana Morar imediat după ce au aflat că urmează înlocuirea din funcții a președinților de organizații. Se pare că cea din urmă va depune o contestație la conducerea centrală a partidului întrucât tot ce s-a decis aseară, sub tricolor, la Năsăud, a fost prin încălcarea statutului PNL, scrie timponline.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interlop român, aflat pe lista Most Wanted, prins pe un aeroport din Italia

0
Polițiștii din România, în colaborare cu autoritățile din Italia, au reușit să-l prindă pe Nica Robert Florin, un bărbat aflat pe lista "Most Wanted" a Poliției Române. CITEŞTE ŞI: Membru al Clanului Sportivilor, căutat de Interpol, a fugit de...