luni, septembrie 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCiolacu, la Comandamentul convocat la MAI pentru gestionarea efectelor inundațiilor: Paza bună...

Ciolacu, la Comandamentul convocat la MAI pentru gestionarea efectelor inundațiilor: Paza bună trece primejdia rea

-

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundațiilor. Comandamentul a avut loc luni, începând cu ora 7.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

„Am fost în această dimineață la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundațiilor de la MAI pentru a le mulțumi tuturor celor implicați, dar mai ales echipelor de intervenție – pompieri, militari, jandarmi și polițiști care au fost în teren în ultimele 24 de ore. Paza bună trece primejdia rea! Asta înseamnă să acționezi profesionist, să iei-preventiv-toate măsurile necesare pentru protejarea vieților omenești și a bunurilor materiale”

O situație specială a fost la Galați, unde din cauza inundațiilor recente a fost necesară evacuarea preventivă a peste 5.900 de persoane, a anunțat Ciolacu.

„Toți oamenii trebuie să se întoarcă acum, în siguranță, la casele lor. Rămânem în alertă și în următoarele ore, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista niciun fel de probleme”, a zis Marcel Ciolacu.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță că „situația la primele ore ale dimineții este una bună, nu au fost afectate localități, iar decizia de a evacua la timp persoanele aflate în zonele de risc a fost cea mai potrivită”.

„Este mult mai bine să previi decât să intervii, iar scopul nostru a fost sa nu avem pierderi de vieți omenești în timpul celor 9 ore de cod roșu de ploi și inundații. Mulțumesc primarilor, pompierilor, militarilor, jandarmilor și tuturor celor care s-au mobilizat exemplar și au acționat fără oprire pentru siguranța oamenilor. Rămânem sub cod galben de ploi și roșu de inundații până mâine la ora 10. Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape, până când pericolul va trece complet”, a transmis Costel Fotea.

În urma informărilor din teren, efectuate de forțele de intervenție și autoritățile locale, alte 4.613 persoane, care locuiesc în zone cu risc de inundații, au ales să meargă la rude astfel încât să fie în siguranță. Au fost și cazuri în care oamenii au refuzat să își părăsească locuințele. În acestă situație aproximativ 300 de persoane, care sunt în atenția forțelor de intervenție, care vor acționa imediat ce situația o va impune.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Un climatolog susţine că ciclonul Ashley este o găselniţă românească

0
Conferențiarul Lucian Sfîcă a ridicat o problemă controversată legată de vremea din România, afirmând că „România NU e lovită de ciclon". CITEŞTE ŞI: Raed Arafat, lămuriri despre alerta meteo: Am mers după scenariul specialiștilor! El se întreabă retoric: „Cine vrea să...