luni, septembrie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăNivelul Dunării a crescut alarmant

Nivelul Dunării a crescut alarmant

-

Debitul fluviului Dunărea continuă să crească alarmant. Duminică, 22 septembrie, la intrarea în țară, în zona Baziaș, Dunărea a înregistrat un debit de 6.100 metri cubi pe secundă, cu mult peste media multianuală pentru luna septembrie, transmite Apele Române.

CITEŞTE ŞI: Generalul (r) SRI Dumitru Dumbravă şi-a ieşit din minţi la controlul judiciar: Vreau să plec în Coreea de Nord. Poate Kim Jong-un are nevoie de consiliere!

Astfel, în cursul săptămânii, debitul ar putea ajunge până la 8.300 metri cubi pe secundă, moment în care este așteptat „vârful viiturii” pe sectorul românesc.Ministrul Mediului și specialiști de la Apele Române survolează cu elicopterul zonele din ţară în care riscul de inundaţii este crescut, menționează sursa citată.Autoritățile vor verifica digurile de pe Dunăre – 1.800 de km de diguri, iar unde sunt puncte vulnerabile elicopterul va ateriza și se vor face verificările în teren.

Saci cu nisip

Angajații de la Apele Române au umplut deja mii de saci de nisip, o parte dintre aceștia fiind aduși aproape de sectorul românesc al Dunării, precum și alte utilaje de intervenție.

În zilele imediat următoare, se vor monta mirele hidrometrice la ape mari.Reamintim, în urmă cu două săptămâni, județele Galați și Vaslui au fost afectate masiv de inundații. Potrivit ultimului raport oficial, s-au înregistrat șase morți și mii de case distruse.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Senatorii au cheltuit 300.000 de euro, fără licitaţie, pe eşarfe, butoni cu pietre semipreţioase şi gadget-uri de lux

0
Senatul României a cumpărat, fără licitație, în doar câteva zile, accesorii vestimentare și gadget-uri de lux. CITEŞTE ŞI: Ciolacu, palmă pentru Iohannis: Cere PSD să nu-l lase să fie senator! Camera superioară a Parlamentului a comandat și plătit 291 de eșarfe...