duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăExterneComponența noii Comisii Europene

Componența noii Comisii Europene

-

În noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, România a obținut unul dintre cele șase posturi de vicepreședinți executivi și portofoliul de Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie prin Roxana Mînzatu, europarlamentar PSD.

Maroš Šefčovič (Slovacia) va fi comisar pentru comerț și securitate economică. Acesta este un portofoliu nou care include și politica vamală. Va avea și un al doilea rol: Comisar pentru relații interinstituționale și transparență.

Valdis Dombrovskis (Letonia) va avea, de asemenea, un dublu rol. El va fi comisarul pentru economie și productivitate. Va avea și rolul de comisar pentru implementare și simplificare.

Dubravka Šuica (Croația) va fi comisara pentru Mediterana. Ea va fi, de asemenea, responsabilă pentru vecinătatea sudică extinsă.

Olivér Várhely (Ungaria) va fi comisar pentru sănătate și bunăstarea animalelor. El va fi responsabil de construirea Uniunii Europene a Sănătății și de continuarea activității de combatere a cancerului și de sănătate preventivă.

Wopke Hoekstra (Olanda) va fi comisarul pentru climă și creștere curată. El va continua să lucreze la punerea în aplicare și adaptare, la diplomația climatică și la decarbonizare. El va fi, de asemenea, responsabil pentru impozitare.

Andrius Kubilius (Lituania) va fi comisar pentru apărare și spațiu. El va lucra la dezvoltarea Uniunii Europene a Apărării și la stimularea investițiilor și a capacității industriale.

Marta Kos (Slovenia) va fi comisară pentru extindere – responsabilă și pentru vecinătatea noastră estică. Se va ocupa de sprijinirea Ucrainei – și de continuarea lucrărilor de reconstrucție, precum și de sprijinirea țărilor candidate pentru a le pregăti pentru aderare.

Jozef Síkela (Cehia) va fi comisar pentru parteneriate internaționale.

Costas Kadis (Cipru) va fi comisar pentru pescuit și oceane.

Maria Luís Albuquerque (Portugalia) va fi comisară pentru servicii financiare și uniunea economiilor și investițiilor. Acest lucru va fi vital pentru consolidarea și finalizarea uniunii piețelor de capital și pentru a asigura că investițiile private ne susțin productivitatea și inovarea.

Hadja Lahbib (Belgia) va fi comisară pentru pregătire și gestionarea crizelor. Acesta este un alt portofoliu nou care se va ocupa de reziliență, pregătire și protecție civilă.

Magnus Brunner (Austria) va fi comisarul pentru afaceri interne și migrație. Acesta se va concentra pe punerea în aplicare a Pactului privind azilul și migrația – dar și pe consolidarea frontierelor și pe dezvoltarea unei noi strategii de securitate internă.

Jessika Roswall (Suedia) va fi comisară pentru mediu, reziliență și o economie circulară competitivă.

Piotr Serafin (Polonia) va fi comisar pentru buget, antifraudă și administrație publică.

Dan Jørgensen (Danemarca) va fi comisar pentru energie și locuințe. Activitatea sa va contribui la scăderea prețurilor la energie, va investi în energie curată și va asigura reducerea dependenței.

Ekaterina Zaharieva (Bulgaria) va fi comisară pentru cercetare și inovare.

Michael McGrath (Irlanda) va fi comisar pentru democrație, justiție și statul de drept.

Apostolos Tzitzikostas (Grecia) va fi comisar pentru transport durabil și turism. El este responsabil pentru mobilitatea bunurilor și a persoanelor.

Christophe Hansen (Luxemburg) va fi comisar pentru agricultură și alimentație.

Glenn Micallef (Malta) va fi comisar pentru echitate între generații, cultură, tineret și sport.

Vicepreședinți executivi

Teresa Ribera (Spania) va fi vicepreședintă executivă pentru o tranziție curată, echitabilă și competitivă. Ea va fi, de asemenea, responsabilă pentru politica în domeniul concurenței.

Henna Virkkunen (Finlanda) va fi vicepreședintă executivă pentru suveranitate tehnologică, securitate și democrație. Ea va fi, de asemenea, responsabilă de portofoliul privind tehnologiile digitale și de frontieră.

Stéphane Séjourné (Franța) va fi vicepreședinte executiv pentru prosperitate și strategie industrială. El va fi, de asemenea, responsabil pentru portofoliul Industrie, IMM-uri și piața unică.

Kaja Kallas (Estonia) va fi Înalta Reprezentantă (diplomație) și vicepreședintă.

Raffaele Fitto (Italia) va fi vicepreședinte executiv pentru coeziune și reforme. El va fi responsabil pentru portofoliul care se ocupă de politica de coeziune, dezvoltarea regională și orașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...