duminică, octombrie 6, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCiolacu, despre scandalul morților de Spitalul Sf. Pantelimon: Nu înțeleg de ce...

Ciolacu, despre scandalul morților de Spitalul Sf. Pantelimon: Nu înțeleg de ce managerul nu este acasă!

-

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu înțelege de ce managerul de la spitalul Sf. Pantelimon mai este încă în funcție. „E un caz care depășește imaginația noastră și mulți dintre noi am văzut doar prin filme așa ceva”, afirmă șeful Executivului.

„Ce problemă am eu, principială, nu înțeleg de ce managerul de la Sf. Pantelimon nu este acasă sau să-și reia atribuțiile de medic pentru că s-a întâmplat ceva foarte grav, nu cred că se poate întâmpla ce mai grav în instituția pe care el o coordona. Pe de altă parte, părerea mea este că e un caz singular și nu trebuie să blamăm tot corpul medical. Să ne aducem aminte când a venit pandemia că fiecare dintre noi căutam prin telefon ce medici să ne ajute. E cazul să nu transformăm acest caz singular să începem să-l extindem la întreg corpul medical. Domnul ministru face politica medicală, politicile administrative. De aceea avem Colegiul Medicilor, care este independent. (…)E un caz care depășește imaginația noastră și mulți dintre noi am văzut doar prin filme așa ceva”, susține premierul Ciolacu.

 Medici de la Secția Anestezie Terapie Intensivă, arestați pentru omor calificat cu premeditare


Doi dintre medicii Secției Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Sf. Pantelimon anchetați de procurorii care investighează morțile suspecte de la acest spital, despre care ziarul Cetățeanul a făcut dezvăluiri în exclusivitate, au fost arestați joi. Acuzațiile sunt extrem de grave: omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Primul reținut a fost medicul Mirela Păiuș. Aceasta, alături de alte cadre medicale, a fost audiată, miercuri, de anchetatori, timp de câteva ore. Ulterior, alt medic, Maria Miron, a ajuns în spatele gratiilor. Cei doi medici au fost prezentați, joi, în fața judecătorilor, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă.

Numele Mirelei Păiuș apare în stenogramele înregistrărilor unor discuții telefonice purtate între mai multe asistente medicale de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon. În înregistrări, asistentele spuneau că Păiuș este unul dintre medicii care ar fi redus în mod deliberat doza de noradrenalină prescrisă pacienților, substanță care are rolul de a-i ține în viață.
Acuzațiile procurorilor sunt extrem de grave. Cele două doctore sunt acuzate de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de CCR. „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva”

0
Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat sâmbătă că au admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională a anunțat că admis contestațiile formulate de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa şi a...