luni, octombrie 7, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPreviziuni înfricoşătoare: Preţurile vor creşte în vară cu încă 20%!

Previziuni înfricoşătoare: Preţurile vor creşte în vară cu încă 20%!

-

Situația economico-financiară a românilor va continua să se înrăutățească în următoarele luni. Economiștii susțin că prețurile vor crește, în această vară, și cu 20% în unele situații.

Costurile din ce în ce mai ridicate la carburanții, gazele și energia, dar și la materiile prime vor duce la scumpiri semnificative. Lucrurile nu se vor schimba până spre finalul anului.

CITEŞTE ŞI: Şeful Consiliului Concurenţei nu vede explozia preţurilor şi ia la mişto românii: Mereu totul e dezastru și suntem victime, sunt comploturi, speculanți!

La poarta fabricilor, prețul mărfurilor a crescut cu 50% începând cu luna aprilie, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent. Scumpirile din economie s-au datorat, în principal majorării tarifelor la gaze naturale, petrol și energie electrică. Pe de altă parte, scumpirea carburanților au contribuit la stabilirea noilor prețuri, mai mari, la raft, după cum arată informațiile din informările emise de Institutul Național de Statistică. Practic asistăm la scumpiri în lanț pe care le vor suporta consumatorii finali.

Majorări în industrie

Conform datelor statistice, în luna aprilie au avut loc majorări de prețuri în toate ramurile industriei, iar dacă privim mai departe, vedem că la extracția de petrol și gaze prețuri au explodat, practice, ajungând să crească cu 262%.

De aici, s-a ajuns la dublarea costurilor pentru prelucrarea țițeiului și, ulterior, pentru fabricarea produselor pe bază de țiței. Scumpiri semnificative s-au înregistrat și la energia electrică și termică.

Drept urmare, specialiștii estimează că această vară va fi fierbinte nu doar ca urmare a temperaturilor foarte ridicate, ce se vor înregistra, ci și a prețurilor care vor crește foarte mult.

În industria alimentară, creșterea prețurilor a fost cu 24 de procente, raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Costuri mari au fost înregistrate în industria confecțiilor, dar și în cea a produselor chimice. Pentru fabricarea hârtiei, preţurile producţiei sunt cu 30% mai mari, iar în cazul producției de mobile, costurile de fabricare au urcat cu 17%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Cine s-a înscris în cursa pentru Cotroceni

0
Duminică seară, întrunit pentru a analiza ultimele dosare depuse, Biroul Electoral Central (BEC) a respins 10 candidaturi și a admis înregistrarea altor nouă. CITEŞTE ŞI: Un pensionar de 81 de ani a împins pe scările unui bloc o femeie care...