duminică, iunie 2, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăGrecia ne dă flit în extrădarea lui Beny Steinmetz, condamnat în Ferma...

Grecia ne dă flit în extrădarea lui Beny Steinmetz, condamnat în Ferma Băneasa

-

Curtea de Apel Atena a respins cererea autorităților române de extrădare a marelui investitor Beny Steinmetz, validându-i astfel dreptul de a circula liber în lume, transmite publicația Euro2Day.

Potrivit publicației grecești, decizia Consiliului Curții de Apel Atena s-a bazat pe două motive:

– Faptul că a fost încălcat dreptul lui Beny Steinmetz la un proces echitabil în România.

– Riscul real de a fi supus unui tratament discriminatoriu, inuman și degradant, dacă va fi extrădat.

Ce spune Steinmetz

După anunțarea deciziei Consiliului Curții de Apel Atena, Beny Steinmetz a declarat: „Semnificația acestei decizii depășește cu mult faptul că mi s-a dat dreptate mie personal. Este un răspuns răsunător și clar din partea Greciei ca stat membru al UE împotriva practicilor urmăririlor penale dirijate și declanșate politic, a încălcării principiilor statului de drept și a drepturilor omului. Cauza fabricată împotriva mea a început deja să se prăbușească. Adevărul va străluci în curând definitiv. Sunt recunoscător justiției elene”.

Miliardarul Beny Steinmetz a fost reținut în decembrie 2021 pe aeroportul din Atena (Grecia). Ulterior, el a fost eliberat de autoritățile elene pe cauțiune.

CITEŞTE ŞI: UPDATE Magnatul Beny Steimnetz aşteaptă decizia judecătorilor

Pe 17 decembrie 2020, Benyamin Steinmety şi fostul consultant politic Tal Silberstein au fost condamnaţi definitiv la câte 5 ani de detenţie pentru constituire de grup infracţional organizat în dosarul Ferma Băneasa de la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie.

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de detenţie efectivă, iar Paul al României, la 3 ani şi jumătate cu executare, dar a fugit din ţară şi a fost dat, de asemenea, în urmărire internaţională.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Profesor acuzat că lua bani de la elevi ca să treacă anul

0
Un profesor de la un liceu din Arad este cercetat penal pentru luare de mită. CITEŞTE ŞI: Arad. Profesor acuzat de luare de mită de la elevi Cadrul didactic ar fi pretins de la elevii din clasele de seral bani pentru...