duminică, iunie 2, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalOmul de afaceri Nelu Iordache, luat de mascați de pe aeroport! Fugea...

Omul de afaceri Nelu Iordache, luat de mascați de pe aeroport! Fugea în Italia

-

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost preluat miercuri de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni, de unde a fost dus la sediul instituției pentru audieri într-un nou dosar de corupție.

Omul de afaceri se pregătea să plece din România, la Roma, în Italia, unde a fost așteptat de procurori. La ultimul termen dintr-un alt dosar de corupție, avocatul lui Nelu Iordache a declarat că acesta se afla în Italia.

Tribunalul București a motivat sentința prin care milionarul Nelu Iordache, supranumit și „regele asfaltului” a fost condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare. În sentință, judecătorul arată că Iordache a dat dovadă de „un cinism exacerbat”.

Cine este Iordache

Milionarul Nelu Iordache, patronul Romstrade și Blue Air, a fost condamnat în luna martie 2021 la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare. Sentința, care nu este definitivă, a fost între timp motivată și arată faptele pentru care a fost judecat și condamnat în primă instanță Iordache.

Pe lângă asta, procurorii DNA susțin că până în luna ianuarie 2014, Nelu Iordache şi-ar fi însuşit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care ar fi „justificat-o” prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA, iar în acest sens, ar fi încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro.

Mai multe dosare

Înainte de a fi condamnat la ani grei de închisoare pentru evaziune fiscală, Iordache a fost condamnat, definitiv, în iunie 2020 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. În acel dosar, milionarul a fost acuzat că „le-a dat piese de mobilier ofițerilor de poliție din Giurgiu care-l supravegheau în perioada în care era în arest la domiciliu în vila sa din „Adunații-Copăceni.

CITEȘTE ȘI: Contract uriaș primit de Nelu Iordache pentru modernizarea orașului Otopeni. Curtea de Conturi a descoperit decontări fictive

Într-un alt dosar în care a fost trimis în judecată de DNA, Nelu Iordache a fost condamnat la șase ani și trei luni de închisoare fiind acuzat că a deturnat peste 30 milioane de lei din fondurile europene necesare pentru construirea primului tronson din autostrada Nădlac – Arad. În acest dosar, Curtea de Apel București este așteptată să pronunțe verdictul final în 31 august 2021. Dosarul s-a judecat opt ani, numai motivarea sentinței din primă instanță durând doi ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Profesor acuzat că lua bani de la elevi ca să treacă anul

0
Un profesor de la un liceu din Arad este cercetat penal pentru luare de mită. CITEŞTE ŞI: Arad. Profesor acuzat de luare de mită de la elevi Cadrul didactic ar fi pretins de la elevii din clasele de seral bani pentru...