luni, septembrie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFinanțări și fonduri europeneFinanțări europene pentru dotarea cabinetelor de asistență medicală stomatologică din ambulatorii

Finanțări europene pentru dotarea cabinetelor de asistență medicală stomatologică din ambulatorii

-

Până la data de 20 septembrie 2024 ora 14  unitățile sanitare publice de pediatrie sau cu secții de pediatrie din toată țara, pot obține finanțări pentru înființarea/ renovarea/ dotarea cabinetelor de asistență medicală stomatologică care să furnizeze servicii copiilor inclusiv copiilor cu nevoi speciale, în cadrul apelului competitiv de proiecte  Investiții cabinete de asistență medicală stomatologică din cadrul ambulatoriilor integrate spitalelor de pediatrie sau ambulatoriile spitalelor publice care au secții de pediatrie, lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru  Programul Sănătate (AMPS).

Alocarea este 8,75 milioane de Euro din care 750.00 Euro pentru regiunea București- Ilfov și  8 milioane Euro pentru cabinetele din restul țării.  Contribuție proprie pentru solicitant  trebuie să fie  de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Valoarea rambursabilă a unui proiect: între 200.001 Euro și 250.000 Euro

Proiectul trebuie implementat până la 30 iunie 2026. Se pot finanța din proiect cheltuielile eligibile directe: mijloace fixe și echipamente medicale, sisteme și echipamente IT, serviciile necesare pentru punerea în funcțiune a acestora, lucrări de renovare care nu necesită emiterea unei autorizații de construire dar și cheltuieli eligibile indirecte: pentru elaborarea cererii de finanțare, pentru plata echipei de proiect și pentru echipamentelor și dotărilor necesare acesteia, cheltuieli de informare și publicitate, dar numai  în valoare de maxim 7% din valoarea cheltuielilor directe.

Unitatea sanitară publică care dorește finanțare ar trebui ca să nu posede echipamente medicale pentru asistență stomatologică, sau acestea să aibă o vechime cât mai mare, preferabil peste  6 ani și să aibă personal medical de specialitate. Reprezintă un avantaj situația în care s-a demarat deja procedura de achiziție publică pentru dotările solicitate și  dacă  s-a realizat  o cercetare de piață în privința prețurilor dotărilor. De asemenea, trebuie să dețină un sistem IT centralizat care să permite transferul de date medicale la standardul de interoperabilitate HL7 sau similar sau să aibă în vedere implementarea unui astfel de sistem și să dețină un sistem informatic care permite programarea consultului și furnizarea de informații privind serviciile medicale (de ex. rezultatele investigațiilor medicale).

Pentru a aplica este necesară completarea de către solicitant a formularului cererii de finanțare, împreună cu anexele obligatorii și cu documentele suport,  exclusiv prin sistemul informatic MySMIS2021. AMPS va evalua proiectul în cadrul etapelor de conformitate administrativă, evaluare și selecție. Pentru a avea șanse să fie selectat  o cerere de finanțare trebuie ca  să realizeze punctajele minime la nivelul fiecărui criteriu și să depășească Pragul minim de calitate de 50 puncte. 

După semnarea Acordului de finantare nerambursabilă și emiterea deciziei de finanțare, pentru demararea activității se poate solicita pre-finanțare de maximum 10% din valoarea eligibilă a contractului de finanțare. Activitățile proiectului se vor desfășura pe baza unui Plan de monitorizare cu indicatorii de etapă stabiliți pentru perioada de implementare, pe baza cărora se monitorizează și se evaluează progresul implementării proiectului. Finanțarea cheltuielilor necesare se face pe baza cererilor de plată/ rambursare transmise către AM prin MySMIS2021, în conformitate cu un grafic agreat.

Unitatea sanitară publică care a obținut finanțarea trebuie să asigure sustenabilitatea operațională și financiară a proiectului, pentru o perioadă de cel puțin 5 ani și să continue furnizarea serviciilor după finalizarea sprijinului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tone de alimente și apă de la rezervele statului pentru sinistrații din județul Galați

0
Din ordinul premierului Marcel Ciolacu, din rezervele statului, au fost alocate 214 tone de alimente și peste 200.000 de litri de apă pentru zonele afectate de inundații. „Apă: 210.000 de litri au ajuns în județul Galați, aproximativ 150.000 de litri...