sâmbătă, ianuarie 11, 2025

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalJustiție alterată - Magistrații cu probleme psihice, marea problemă a CSM. SIIJ...

Justiție alterată – Magistrații cu probleme psihice, marea problemă a CSM. SIIJ ține la sertar dosarul judecătorului Tudoran

-

Șapte judecători candidați la concursul de numire in funcții de conducere din instanțe au picat la testarea psihologică în 2021, la CSM. Câți dintre ceilalți peste 3000 de judecători din România ar pica testul? – este întrebarea care trebuie să macine deopotrivă atât lumea justiției cât mai ales pe justițiabili.

Articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Scandalos este că CSM nu îi retrage din instanțe pe judecătorii cu probleme, cât timp există riscul major de alterare a actului de justiție.

Ce se întâmplă cu sentințele date de magistrații declarați „nerecomandabili” psihologic? Nimic! La fel se întâmplă și în cazurile mai grave, precum cel al judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, de la Curtea de Apel București. Diagnosticat cu boli psihice, judecătorul a inventat probe în dosarul Băneasa pentru a confisca terenurile și clădirile din cel mai mare complex comercial din România.

CITEȘTE ȘI Sentințele Curții Supreme, aruncate la coș de judecătorul recidivist Ion Tudoran. Abuzurile magistratului de la Curtea de Apel

CSM nu ia nicio măsură

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, recent, rezultatele testării psihologice a judecătorilor de la concursul de numiri în funcții de conducere. Astfel, dintre cei 79 de candidați rămași în concurs, 5 au primit calificativ „nerecomandabil”, relatează Lumea Justiției. În luna iunie, alți doi judecători au picat testul.

Numele magistraților sunt la secret, CSM indicând doar codurile de concurs ale acestora.

Chiar dacă testarea psihologică la care cei șapte au picat ar viza doar aspecte ce țin de funcția de conducere, CSM ar trebui să dispună o examinare psihologică mai amplă, inclusiv vizând activitatea de judecată propriu-zisă.

Se pune întrebarea ce se întâmplă dacă cei șapte judecători au pronunțat deja hotărâri care să fi fost afectate de problemele psihologice cu care se confruntă.

CITEȘTE ȘI INCREDIBIL. Ministrul Justiției îl ține în brațe pe judecătorul Tudoran în cazul Popoviciu: Trebuie să vedem dacă acuzațiile sunt reale!

SIIJ a lăsat baltă dosarul judecătorului Tudoran

Dosarul Băneasa este cel mai elocvent exemplu pentru consecințele unui act de judecată alterat de un magistrat diagnosticat cu probleme psihice. Sentințele penale date de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran în dosarul Băneasa (latura penală și latura civilă) au rămas neclintite deși asupra lor planează grave suspiciuni de corupție, suspiciuni ridicate chiar de către Înalta Curte de la Londra.

Mai mult, Tudoran era suspectat și de corupție, pe numele său fiind deschise mai multe dosare penale la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

De doi ani, dosarele judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran privind fapte de corupție precum efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția zac în sertarele procuroarei SIIJ Mihaela Iorga, fără semne că se va mai întâmpla ceva.

„Dosarele instrumentate pe numele fostului judecător Ion Tudoran de la Secția Specială au fost inițiate de Mihaela Iorga Morar. Aceasta a fost și ea mare șefă la DNA în aceeași perioadă cu Marin, iar apoi a iscat celebrul scandal cu Laura Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA a dat-o afară cu scandal pe Iorga Morar și i-a făcut și dosar penal. Mihaela Iorga Morar a ajuns la Secția Specială, îl anchetează pe Tudoran, iar șeful său direct este nimeni altul decât procurorul Nicolae Marin! Adică omul care supervizează dosarele lui Tudoran”, a consemnat Dan Bucura în Jurnalist.ro.

CITEȘTE ȘI Psihologii criminaliști despre judecătorul Ion Tudoran: „Un om cu astfel de afecțiuni nu mai judecă normal”

Cum se strâmbă Justiția de la Psihiatrie

Diagnosticat cu boli psihice, Ion Tudoran a ajuns să inventeze probe în dosarul Băneasa pentru a confisca terenurile și clădirile din cel mai mare complex comercial din România.

csm, ion tudoran, Popoviciu, ion-tudoran, dosarul Băneasa
Judecătorul Ion Tudoran a motivat sentința din dosarul Băneasa pe când era internat la Psihiatrie

În sentința pronunțată, el a copiat cuvânt cu cuvânt rechizitoriul întocmit de procurorul Nicolae Marin, cel care acum este șeful SIIJ, instituția care „uită” acum să-l ancheteze pe Tudoran. Iar cel mai grav este că Ion-Tudoran a redactat motivarea hotărârii din dosarul Băneasa de pe patul de spital de la Psihiatrie, după ce i se aprobase demisia și nu mai era judecător.

Același judecător își făcuse un obicei din a copia în hotărâri rechizitoriile procurorilor fără a se mai obosi să-și motiveze temeinic sentințele.

Sentințe date de Curtea Supremă în dosare judecate pe fond de judecătorul Ion Tudoran, descoperite de jurnaliștii Cetățeanul, arată cum cel poreclit Zeus din cauza atitudinii sale în instanță, și-a bătut joc, în repetate rânduri, de actul de justiție.

Deși a fost atenționat în repetate rânduri de către Instanța supremă, Tudoran a recidivat în mai multe cauze, inclusiv în celebrul dosar Băneasa.

Plătit cu bani grei pentru a împărți dreptatea, Ion Tudoran nu fost tras niciodată la răspundere pentru sentințele „copy-paste”, după cum nu a răspuns nici pentru aberațiile din dosarul Băneasa.

CITEȘTE ȘI Surse SIIJ: „Călăul” dosarului Băneasa Ion-Tudoran, pus oficial sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Cutremur în România: Unde s-a resimţit

0
Un cutremur a avut loc vineri, 10 ianuarie, în România în zona seismică Vrancea. CITEŞTE ŞI: Cutremur în România: Unde s-a resimţit „În ziua de 10 Ianuarie 2025, la ora 15:49:26 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA,...