Surse SIIJ: „Călăul” dosarului Băneasa Ion-Tudoran, pus oficial sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu

judecator, csm, ion tudoran, Popoviciu, ion-tudoran, dosarul Băneasa

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, cel care a inventat probe în dosarul Băneasa, a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu.

Acuzațiile privesc chiar modul în care Ion-Tudoran a soluționat dosarul Puiu Popoviciu – Mall Băneasa.

Ion-Tudoran, pus oficial sub acuzare de procurorii SIIJ

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pe care USR o dorește desființată, l-a citat pentru joi, 7 ianuarie 2021, pe judecătorul pensionat Ion-Tudoran.

Surse judiciare au dezvăluit pentru Lumea Justiției că Ion-Tudoran ar fi fost înștiințat că a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu în legătură cu modul în care a soluționat latura civilă a dosarului Puiu Popoviciu-Mall Băneasa.

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran motivase hotărârea la aproape un an de la pronunțare, când nu mai deținea calitatea de judecător (fiind pensionat), și în timp ce se afla internat într-un sanatoriu.

În iunie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat hotărârea pe latura civilă din dosarul Băneasa, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel București pentru rejudecare.

Tot Corneliu Bogdan Ion-Tudoran judecase și latura penală a dosarului Băneasa, condamnându-l la închisoare pe omul de afaceri Puiu Popoviciu. Judecătorul a ținut moțiș să judece și latura civilă a doarului Băneasa, pentru a justifica decizia de condamnare la 7 ani de închisoare a lui Popoviciu, precum și confiscarea celor peste 220 de hectare de teren care au aparținut Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV).

CITEȘTE ȘI Adevărul despre dosarul Băneasa. Erori judiciare orchestrate de un judecător internat la Psihiatrie

Dosarul de la SIIJ, la păstrare timp de un an

 Decizia de punere sub acuzare a fostului judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran vine la mai bine de un an de zile de când dosarul zăcea în sertarele SIIJ, unde sforile erau trase de Nicolae Marin, procurorul șef adjunct al Secției.

Marin este chiar procurorul care întocmit rechizitoriul dosarului Băneasa, în care s-au inventat probe pentru ca omul de afaceri Puiu Popoviciu să ajungă în spatele gratiilor.

Potrivit informațiilor obținute de Luju.ro, în vara anului 2019, judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a fost surprins într-o vizită la sediul SIIJ, unde s-ar fi întreținut la cafele cu adjunctul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, Nicolae Marin. Adică fix procurorul care i-a făcut dosarul lui Puiu Popoviciu, dosar pe care apoi Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran l-a soluționat.

Ion-Tudoran mai este cercetat de SIIJ și pentru modul în care ar fi trecut pe numele fiului său, Tudor Ion-Tudoran, un apartament din Sinaia, în valoare de peste 100.000 lire sterline, acuzațiile fiind de trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Decizia Înaltei Curți din dosarul Băneasa care îl face praf pe judecătorul Ion Tudoran

Dosarul Băneasa, cea mai mare eroare judiciară

Dosarul Băneasa, Ion-Tudoran
Terenul expropriat de stat și dat școlii de agricultură este același pe care se află astăzi complexul comercial din Băneasa, magazinul Ikea și Ambasada SUA

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că dosarul Băneasa, în care s-a dispus confiscarea terenurilor și clădirilor din cel mai mare complex comercial din România, conține o fraudă de proporții uriașe. Judecătorul Corneliu Ion-Tudoran a decis confiscarea bunurilor pe baza unui document inventat, o așa-zisă donație a prințesei Maria Bibescu către statul român.

În dosarul Băneasa, în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, judecat la Curtea de Apel București, nu s-a depus niciun document în acest sens. Mai mult, nici procurorii DNA nu au auzit vreodată de așa ceva!

Am luat legătura cu istorici, cercetători de arhive, experți tehnici, am obținut documente istorice despre terenurile din Băneasa care au aparținut contesei Montesquieu, fostă Maria Bibescu.

Ne-am extins ancheta și asupra terenurilor alăturate. Nici vorbă de vreo donație! Toate terenurile din Băneasa au fost expropriate de statul român și nicidecum primite ca donație.

CITEȘTE ȘI Beizadeaua judecătorului Ion-Tudoran, avocat fără patalama

Închipuirile judecătorului Ion-Tudoran

Iată cum a prezentat judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran în Decizie din 28 decembrie 2018 motivul confiscării terenurilor și clădirilor din Băneasa.

„Terenurile (n.r. din Băneasa), în mod expres, au avut o anumită afectaţiune (…)  conform contractului de donaţie cu afectaţiune încheiat între Statul român şi Maria Bibescu. (…) Având în vedere că donaţia făcută către Statul român prevedea, în mod expres interdicţia ca terenul respectiv să nu poată fi înstrăinat – în tot sau în parte – să nu poată fi adus ca şi contribuţie în natură la constituirea vreunei persoane juridice, să nu poată fi schimbat sau folosit în alte scopuri (…)

Încălcarea acestor condiţii are drept consecinţă revocarea donaţiei. În situaţia în care s-ar proceda la schimbarea naturii juridice a bunului, aceasta ar avea ca şi consecinţă revocarea donaţiei şi revenirea obiectului donat în proprietatea donatorilor sau a moştenitorilor acestora”, se arată în sentința Curții de Apel București.

Afirmațiile oficiale ale judecătorului cu privire la donație au fost preluate „ad literam” de toată presa. Și în prezent, justiția română susține ca fiind adevărată așa-zisa donație.

CITEȘTE ȘI În timp ce judeca dosarul Băneasa, Ion-Tudoran se trata cu medicamente pentru demență, schizofrenie și tulburări bipolare

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.