duminică, noiembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalTestele ieftine pentru coronavirus, confiscate de procurori

Testele ieftine pentru coronavirus, confiscate de procurori

-

Scandalos! În plină pandemie de coronavirus când populația trebuie să fie testată cât mai urgent pentru detectarea COVID-19, procurorii au confiscat 1.000 de astfel de teste de la o clinică privată, pe motiv că acestea nu ar fi în regulă. Patronii clinicii spun că testele sunt identice cu cele folosite în spitalele publice și acuză grave abuzuri ale autorităților judiciare.

Procurori ai Parchetului Sectorului 1, însoțiți de mascați, au descins în două rânduri, săptămâna aceasta, la cele patru clinici OK Medical, din Capitală, unde au dispus ridicarea unui număr semnificativ de ki-turi de testare a anticorpilor IgG și IgM COVID-19.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Schema de tratament pentru coronavirus aprobată de Ministerul Sănătății

Patronii OL Medical spun că au dovedit cu documente că au achiziționat testele legal de la același importator care a distribuit același kit și la unitățile spitalicești publice din România.

Săptămâna trecută a ieșit un adevărat scandal, după ce lanțul de spitale și policlinici Sanador a scos pe piață oferta de 350 de lei pentru o testare pentru Covid-19. Populația s-a revoltat pe bună dreptate, reclamând costul enorm pe care mulți români nu și-l pot permite.

CITEȘTE ȘI: Toţi locuitorii din Bucureşti, testați împotriva coronavirus cu ajutorul echipelor mobile

Teste pentru coronavirus. „Logica” procurorilor: Dacă e mai ieftin, e contrafăcut!

OK Medical, un lanț mic de clinici medicale, a venit cu alternativa unui alt tip de test, pe care îl oferea pentru clienții săi, la doar 95 de lei! Clinica preciza că prețul mic se datorează faptului că nu își pune niciun fel de adaos comercial.

Procurorii au descins la OK Medical, cercetările vizând posibile activități speculative cu produse destinate luptei împotriva coronavirus. Anchetatorii vroiau să verifice și proveniența acelor produse, precum și autorizațiile pentru importul mărfii.

CITEȘTE ȘI: Vaccin pentru coronavirus în teste la Timișoara

Până aici, toate bune și frumoase. Dar procurorii, după ce au verificat documentele fără să aibă ceva de obiectat au dispus ridicarea a peste 1.000 de teste, bănuind că dacă sunt mai ieftine sigur e ceva în neregulă cu ele. Asta cu toate că teste identice fuseseră comandate de Ministerul Sănătății de la același distribuitor, pentru spitalele publice din țară.

Nici polițiștii trimiși la fața locului nu au susținut vreun moment că hârtiile nu ar fi în regulă, ci că vor să facă verificări legate de proprietățile reale ale produsului!?!. Astfel, justificarea uluitoare a organelor de cercetare penală a fost aceea că au „suspiciuni” că testele nu sunt capabile să detecteze anticorpii.

CITEȘTE ȘI: La Brăila, testarea pentru coronavirus se va face cu aparatul utilizat pentru depistarea gripei porcine

Patronii OK Medical susțin că vreme de trei ore au explicat anchetatorilor fiecare document, aceștia i-au dat dreptate, însă la final polițiștii au primit un telefon și au confiscat marfa.

Regimul steril al clinicilor, compromis la percheziții

Teste ridicate de la OK Medical făceau parte dintr-un prim lot de produse pe care clinica urma să îl pună la dispoziția clienților săi, fără niciun fel de adaos comercial!

În loc să se poată testa oamenii, produsele vor ajunge probabil în magaziile organelor de cercetare penală.

La fel de grav este că cele patru unități medicale au fost trase pe dreapta pentru cel puțin o săptămână, existând serioase suspiciuni de contaminare. Asta pentru că anchetatorii nu au năvălit acolo cu echipamente de protecție, iar regimul steril al clinicilor a fost compromis la percheziții.

„Cu toate că am prezentat toate documentele de achiziție solicitate de anchetatori, neexistând nicio obiecție sau nefiind constatată nicio neregulă în documentele prezentate, procurorii au dispus telefonic ridicarea de la societate a tuturor testelor achiziționate sub pretextul testării acestora, cu precizarea că, în cazul în care se va constata că testele sunt valide, vor fi returnate la o dată ulterioară, fără însă a ne fi comunicată o anume dată. Apreciem că măsura dispusă de organele de cercetare penală este una evident abuzivă, fiind de fapt o rechiziție a statului nepermisă și care se dorește a se efectua contrar legii în condițiile în care același tip de test a fost achiziționat și de unitățile sanitare publice”, se arată într-un comunicat al OK Medical.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă a ameninţat un bărbat cu bătaia: Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu una?

0
Șefa formațiunii SOS România, exclusă de justiție din cursa prezidențială, a intrat într-o altercație cu un bărbat, chiar în secția de votare. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a făcut scandal la urne "Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu...