Primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, acuzat că a znopit în bătaie mai mulți localnici, e liber să facă alte victime! Asta pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, va dezbate abia anul viitor, pe 16 martie 2023, cererea de „anulare raport ANI” depusă de primar.
Prin urmare, edilul bătăuș Ioan Tătar rămâne la post încă un an, deși a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate din iulie 2021.
Decizie judecătorească împotriva intereselor cetățenilor
Pe 25 octombrie 2021, Curtea de Apel Oradea a respins acțiunea lui Ioan Tătar prin care contesta decizia ANI în care se constata că este incompatibil cu funcția.
Edilul din Bixad a declarat recurs, dosarul fiind înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 2 decembrie 2021.
Deși mandatul unui primar este de doar patru ani, al lui Tătar expirând de drept în septembrie 2024, Înalta Curte a dat termen abia pe 16 martie 2023.
O explicație posibilă a acestei decizii stranii și complet împotriva intereselor cetățenilor din Bixad ar fi că ICCJ i-a dat timp să-și bată toți opozanții din comună.
Pe câți locuitori a apucat să-i bată până în prezent primarul Ioan Tătar aflați de AICI
Conflict de interese de natură administrativă
Agenția Națională de Integritate a anunțat pe 6 iulie 2021 că a constatat conflictul de interese de natură administrativă în care se afla primarul comunei Bixad din județul Satu Mare, Ioan Tătar.
„În exercitarea mandatelor de primar 2016 – 2020 și 2020 – 2024, a emis dispozițiile de numire, mutare și delegare de atribuții pentru fiica sa, funcționar public în cadrul Primăriei Bixad, care au produs un folos material pentru aceasta în sumă totală de 115.392 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70 și art. 76 alin. (1) din Legea 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din Codul Administrativ”, arăta ANI.
În fapt, edilul din Bixad și-a angajat fiica la starea civilă în mod nelegal.
Ioan Tătar nu a depus la dosarul de evaluare al ANI un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, dar a atacat decizia în contencios la Curtea de Apel Oradea în 27 iulie 2021, aceasta respingând acțiunea, ca neîntemeiată, pe 25 octombrie 2021.
Cetățeanul TV