Primarul PNL Ioan Tătar bate tot orașul. Puiu Rusului face victime la Bixad

Ioan Tătar
Primarul PNL Ioan Tătar face ce a promis în campania electorală: stă aproape de cetățeni. Mult prea aproape! FOTO Facebook

Scandalos! Un primar liberal din Satu Mare a ajuns să terorizeze o comunitate întreagă, fără ca autoritățile să facă ceva și fără ca partidul să reacționeze. Bătuți și intimidați, zeci de localnici au făcut plângeri la poliție, dar asta nu l-a oprit pe bătăuș.

Ioan Tătar, primarul PNL al comunei Bixad, din județul Satu Mare, la al patrulea mandat, este trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș, pentru ultraj și purtare abuzivă.

Funcționară, bătută fără milă

Edilul a snopit-o în bătaie, pur și simplu, în dimineața zilei de 6 decembrie 2019, în sediul Primăriei, pe Lucia Poșta, inspector fiscal în cadrul instituției. Mânia lui Tătar a fost declanșată de refuzul funcționarei de a radia din evidențele fiscale accesoriile de 430.000 de euro aferente debitului firmei Puiu Rusului SRL, al cărei patron era chiar unchiul primarului. Evident că, în timp ce o agresa, primarul îi adresa victimei și injurii. Leziunile traumatice ale Luciei Poșta au necesitat 2-3 zile pentru îngrijiri medicale.

Primarul bătăuș a vrut să șteargă datoriile unchiului

Iată ce relata despre eveniment gazeta „Informația zilei”: „Infractorii monștri Tătar (Arabu) și Checicheș (Puiu Rusului) de la Bixad, protejați de Justiție în România Normală a lui Iohannis – fraudă de 450.000 de euro la primăria Bixad și agresiune împotriva inspectorului fiscal Poșta Lucia, care a fost aruncată afară pe holurile Primăriei, de primarul Tătar, ca un sac de cartofi, lovindu-se la cap și la o mână, pentru că ar fi refuzat să șteargă unchiului primarului (Checicheș Vasile), din Evidențele Primăriei Bixad, suma de 430.000 de euro, reprezentând accesorii (penalități) pentru neplata redevenței (chirie pe 15 ani) ca urmare a concesionării către SC Puiu Rusului SRL a unui teren central al primăriei Bixad pentru un Service Auto”.

Mărturia consilierului local: Procurorii îl protejează pe infractor

Potrivit consilierului local din Bixad, Grigore Ghere, Ioan Tătar, „din anul 2008, primarul a agresat mai multe persoane și a fost protejat de organele de urmărire penală prin acte materiale de corupție.

Aduc la cunoștință organelor de urmărire penală că a mai fost agresat în primărie funcționarul public Zele Mihai, chiar și subsemnatul tot de primar cu grupul său infracțional organizat”.

„Primarul Tătar este cercetat în dosarele 675/P/2018, 622/P/2019, 623/P/2019, 624/P/2019, 178/P/2019, 48/P/2016, 616/P/2017 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș pentru acte de violență, tâlhărie, șantaj, delapidări, fraudă cu fonduri europene etc., dar procurorul Dogeanu Cristian și polițiștii din Negrești Oaș favorizează infractorii”, ne-a mai declarat consilierul local.

Alt funcționar, altă bătaie soră cu moartea: „Lovire cu un corp dur”

Conform Cerificatului Medico-Legal nr. 910/I/a/350, Mihai Zele, director al Căminului Cultural Bixad, al cărui post a fost ulterior desființat de către edilul bătăuș, a avut nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale după bătaia pe care i-a administrat-o primarul în 25 iunie 2010, care „s-au putut produce prin lovire cu un corp dur”.

Potrivit consilierului local Grigore Ghere, „Zele Mihai a fost atacat de primarul Tătar Ioan în sediul primăriei, a fost lovit pe la spate până i-a fost fisurată coloana vertebrală, dar sistemul mafiot al poliției Negrești Oaș a mușamalizat dosarul”.

Mihai Zele: „A venit pe la spatele meu și mi-a dat în cap!”

„Eram directorul Căminului Cultural. A venit în Primărie pe la spatele meu și mi-a dat în cap. Am avut nevoie de îngrijiri medicale șase-șapte zile. Am făcut plângeri la toate instituțiile și nimeni n-a făcut nimic. L-au scos de sub urmărire penală. Mi-a desființat postul de director și am rămas pe drumuri. Vreau să mi se facă dreptate!”, este declarația șocantă a lui Mihai Zele pentru Cetățeanul.

Bătaie pentru izvoare

Consilierul local Grigore Ghere, susține că, în luna octombrie 2018, primarul Ioan Tătar a introdus o conductă, cu ajutorul lui Gheorghe Mărcuș, unul dintre „locotenenții primarului” , intenționând să capteze trei izvoare din Pășunea Bejanii, Tăul Ursului și Terșul lui Buhai de pe proprietatea comunei Bixad, fără vreo autorizație de la Apele Române. Investigația făcută pentru a opri operațiunea l-a costat o bătaie soră cu moartea.

„Ne-am deplasat la fața locului în data de 22 august 2018, dar polițiștii nu au vrut să se sesizeze pentru infracțiunile silvice și cele la Legea 50/19991, fiind nevoiți să depunem plângeri penale și sesizări la Parchet, Apele Române, Romsilva, ISCJ.

După o săptămână, ne-am deplasat cinci persoane la fața locului pentru a verifica dacă continuă lucrările, iar „locotenentul” primarului Mărcuș Gheorghe a venit cu fiul său și mi-a aplicat mai multe lovituri cu toporul și hârlețul în cap și peste corp, m-au tâlhărit de telefon și m-au șantajat cu moartea în cazul în care nu retrag toate sesizările și plângerile, declară Grigore Ghere.

În 2019, agresorii au fost trimiși în judecată în dosarul 2048/266/2019 doar pentru lovire și amenințare, iar infracțiunile de tâlhărie, șantaj, tulburare de posesie și infracțiuni silvice au fost mușamalizate de procurorul Dogeanu și polițistul Moșneag Caius, acuză consilierul local.

„Ulterior, am fost ultragiat în ședința publică a Consiliului Local Bixad ca să nu mai depun plângeri sau sesizări, că o să fiu bătut sau omorât, atât de el (primarul – n.red.) cât și de fratele său Tătar Vasile, fiind înregistrate trei plângeri la Parchetul Negrești Oaș, toate fiind mușamalizate.

În data de 27.12.2018 am fost urmărit prin comună de Mărcuș Gheorghe și am fost amenințat cu un cuțit, să nu mai particip la ședințele de consiliu local, existând încă un dosar penal de ultraj, dar nu se întâmplă nimic”, a mai spus Grigore Ghere.

Consilierul local, „Loviri active repetate cu un corp dur”

Potrivit Certificatului-Medical nr. 1212/I/a/529 din 28.08.2018 eliberat de Serviciul medico-legal Satu Mare, consilierul local Grigore Ghere prezenta leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur. Leziunile traumatice suferite necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare de la data producerii. Leziunile traumatice suferite s-au putut produce la data de 27.08.2018”.

Totodată, fișa UPU (Unitatea de Primiri Urgențe) a Spitalului Județean de urgență Satu Mare nr. 46599 din 13.09.2018 spune că Grigore Ghere „s-a prezentat pentru durere, roșeață ochi stâng. Anamneza: Pacientul se prezintă pentru dureri oculare stg. Posttraumatic. Diagnostic final: Traumatism ocular.

Tentativă de omor în curtea bisericii. Primarul și-a bătut chiar și propriul frate

Consilierul local Grigore Ghere susține că, în anul 2018, primarul Ioan Tătar „a săvârșit împreună cu frații săi Tătar Vasile și Tătar Grigore  infracțiunea de tentativă de omor în curtea Bisericii Catolice din Bixad, unde au participat la un parastas”.

„Tătar Ioan și Tătar Vasile l-au ținut în brațe pe Tătar Nicolae, iar Tătar Grigore l-a lovit cu parul în cap pe fratele lor Tătar Nicolae și i-a zdrobit umărul, în fața a cel puțin 100 de oameni, care au privit îngroziți, dar poliția coruptă și sistemul au mușamalizat cazul”, șochează consilierul local.

Tătar Nicolae a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Baia Mare cu răni grave la cap, „dar procurorul criminalist nu a fost sesizat și nu au fost arestați infractorii, nici nu a fost întocmit dosar penal, deși i s-a pus viața în pericol părții vătămate Tătar Nicolae”.

Sora primarului, internată și ea la Chirurgie Generală

De bătaie nu a scăpat nici măcar sora primarului agresor, Maria Toma.

Prin adresa nr. 5130 din 11.11.2011, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș o înștiința pe victimă: „având în vedere că în perioada 16.08.2011 – 23.08.2011, în urma unei agresiuni fizice, ați fost internată pe secția Chirurgie Generală, contravaloarea cheltuielilor ocazionate de asistența acordată dvs. fiind în cuantum de 1698,71 lei (…)

Prin prezenta vă rugăm ca în termen de 10 zile de la data primirii prezentei să vă prezentați la sediul unității – Compartimentul juridic, pentru a da relații în legătură cu persoana vinovată de producerea agresiunii fizice”.

Consilierul local Grigore Ghere a explicat cum s-a întâmplat: „primarul cu frații săi au pătruns, pe timp de noapte,  în casa surorii lor Toma Maria din satul Trip și au bătut-o”.

Cumnatul Ioan Toma: „Au zis că vor să-mi dea o lecție de viață”

Cumnatul primarului descrie coșmarul trăit de familia sa.

„Au fost patru inși, violare de domiciliu și loviri. Adică au fost mai mulți, că a dat comandă domnul primar, dar ei patru au participat. Ce mă doare cel mai rău este că a văzut și băiatul de cinci ani cum au lovit-o pe maică-sa, iar eu am pierdut doi copii într-un accident.

Au intrat în curte cu mașina trecând prin porți. Au început s-o lovească pe soția mea, sora lor, iar când, am văzut, am sunat fata, care a sunat poliția, ce a venit după timp îndelungat.

Am avut aici o președintă (de Judecătorie – n. red.) ce a dat sentința. A venit soțul ei după mine să nu-i bag soția că a luat șpagă și nu-i poate băga în pușcărie. M-a asigurat că totul va fi bine. Am ascultat de el. Ce mă doare mai tare e că n-au plătit, toți patru”, ne-a declarat Ioan Toma, soțul Mariei Toma.

„Și m-au executat, așa ca domnul Putin”

La întrebarea noastră care a fost motivul pentru care i-au agresat soția, Ioan Toma ne-a răspuns:

„A fost Sfântă Marie Mare și am avut niște prieteni de la Certej și au zis către mine că de ce nu i-am chemat și pe ei. Și le-am zis că nu mă pot obliga să-i chem sau să nu-i chem.

Ioan Tatar
Ioan Tătar, primarul care conduce conduce comuna Bixad cu mânușă de box

Au zis că vor să-mi dea o lecție de viață. Puteți să mi-o dați, le-am spus, numai că nu sunteți în drept să mi-o dați, să-mi speriați familia și copilul. Și m-au executat, așa ca domnul Putin. Trăim într-o traumă!

Eu, să spun drept, nu vreau să mor și să nu plătească oamenii ăștia. Eu vreau să merg la București, la Ministerul Justiției, și să spun la toate televiziunile ce se întâmplă aici, pe plan local”.

O teroare de nedescris

Un primar care a bătut peste zece oameni. Și, absolut nicio măsură nu s-a luat! Ne-a luat pădurile, ne-a luat pășunile. La urma urmei, nu putem să trăim de el. Ăsta n-are atitudine de primar, ăsta are atitudine de oligarh. După ce am făcut plângere penală, tot timpul au fost polițaii la mine acasă să-mi spună că ar fi bine să mă împac, ca să n-o pățesc mai rău”, a mai declarat Ioan Toma.

Procurorul Bodoc l-a scos pe primar basma curată: „Nu prezintă gradul de pericol social”

Ioan Tătar a fost urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” în dosarul  nr. 646/P/2011, „întrucât pe 15 august 2011, în jurul orelor 22.00, aflându-se în fața imobilului martorului Toma Ioan din satul Trip, comuna Bixad, l-a amenințat cu acte de violență pe numitul Tătar Nelu, dar a fost scos de sub urmărire penală în 25 februarie 2012 de procurorul Georgel Bodoc de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, „întrucât fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracțiuni”, scăpând doar cu o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Cu toate acestea, primarul Ioan Tătar a negat toate acuzațiile. El a declarat public că totul ar fi o înscenare și a pus acuzațiile în seama contracandidaților politici.
„Foarte bine, să dovedească procurorii aceste acuzații. Sunt camere peste tot, eu nu am lovit pe nimeni. Eu i-am cerut inspectorului fiscal să respecte doar ordonanțele date de Guvern și Codul Administrativ”, a spus Ioan Tătar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.