vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalFrăția judecătorului Ion Tudoran cu „Chinezu' ăl mic”. Legături penale cu afaceriștii...

Frăția judecătorului Ion Tudoran cu „Chinezu’ ăl mic”. Legături penale cu afaceriștii de la Bijuteria

-

Prietenia judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, cercetat de SIIJ pentru fapte de corupție, cu afaceristul de la Autovit, Cornel Pîrvu, dăinuie de mai bine de 20 de ani. Magistratul Tudoran i-a aprobat prietenului Pîrvu funcționarea primei case de amanet din România și i-a devenit apoi sfătuitor în toate situațiile delicate, spun surse apropiate afacerilor familiei Pîrvu.

Documente noi, pe care vi le prezentăm în continuare, arată că Pîrvu Cornel a fost favorizat de prietenul jude Tudoran chiar și în instanță, unde Tudoran a „albit” licitația ilegală prin care Cornel Pîrvu a câștigat târgul Aleea Castanilor, o afacere extrem de bănoasă.

Afacerea de miliarde a lui Cornel Pîrvu de la „Târgul Castanilor”

În 1998, prin firma Bijuteria SA (actuala Euro Market Services SA), afaceristul Cornel Pîrvu, zis „Chinezu’ ăl mic”, a câștigat ilegal licitația organizată de primarul penal al sectorului 4, Marin Luțu, pentru privatizarea Târgului Aleea Castanilor.

În schimbul efectuării unor lucrări de modernizare, Pârvu primea atunci dreptul de a administra complexul și de încasa beneficiile timp de 25 de ani, plătind către Primaria sectorului 4 o cotă de 12% din încasări, dar nu mai puțin de 4700 de dolari.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 4 au inițiat o anchetă, descoperind că licitația câștigată de firma lui Cornel Pârvu a fost trucată. Cum nu dorea să piardă afacerea, Cornel Pârvu a primit ajutor direct de la judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, Secția Penală.

Ion Tudoran

Datele se regăsesc și în dosarele de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), rămase practic în nelucrare din cauza protecției de care se bucură acolo fostul judecător de la Curtea de Apel.         

Ne referim aici la denunțul depus la SIIJ de medicul Liviu Opriș, fost partener al fraților Pîrvu și apropiat al judecătorilor Corneliu Bogdan Ion Tudoran și Geanina Arghir (Înalta Curte de Casație și Justiție).

CITEȘTE ȘI Sentințele Curții Supreme, aruncate la coș de judecătorul recidivist Ion Tudoran. Abuzurile magistratului de la Curtea de Apel

Judecătorii de la fond au desființat licitația frauduloasă câștigată de „Chinezu’ ăl mic”

Potrivit denunțului, magistratul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar fi aderat încă din anii 1990 la gruparea infracțională a fraților Pîrvu, implicându-se activ pentru a asigura protecția financiară și legală a acestei grupări. Medicul Liviu Opriș a confirmat, pentru ziarul Cetățeanul existența denunțului.

Revenind la „privatizarea” ilegală a Târgului Aleea Castanilor (zona Piața Sudului), să menționăm că procurorii i-au trimis în judecată pe primarul Marin Luțu, și pe un funcționar pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, uz de fals. Totodată, pe latura civilă, procurorii au cerut desființarea contractului privind construcția și administrarea Târgului Aleea Castanilor.

Magistrații de la Judecătoria sectorului 4 au decis că licitația nu a fost organizată legal, că firma Bijuteria S.A. trebuia descalificată deoarece nu îndeplinea condițiile de participare la licitație (pierderi financiare), însă au schimbat încadrarea juridică a faptelor săvârșite de fostul primar de sector Marin Luțu și de funcționarul public în infracțiunea mai blândă de neglijență în serviciu. De menționat că șefa serviciului Buget-Finanțe din Primărie a declarat atunci că i s-a cerut semnarea contractului „din partea șefului (…) întrucât este și el la rândul lui presat (…) că este vorba de persoane importante”. Luțu a primit 6 ani de închisoare, iar funcționarul 4 luni de închisoare. Cei doi nu au făcut însă o zi de pușcărie, deoarece faptele erau la acel moment grațiate.

CITEȘTE ȘI Medicul Liviu Opriș, dezvăluiri despre afaceri penale ale judecătorului Tudoran. Cum ar fi fost măsluit dosarul Băneasa

Judecătorii Ion Tudoran și Geanina Arghir au ridicat în slăvi „Bijuteria” lui Pîrvu

Tribunalul București a menținut sentința. Apoi, au intrat în scenă judecătorii Tudoran și Arghir, ambii pe atunci la Curtea de Apel București. Parchetul făcuse recurs cerând și anularea contractului obținut ilegal de firma controlată de Cornel Pîrvu.

În loc de aceasta judecătorul Tudoran a ridicat adevărate ode pentru „Bijuteria” lui Pîrvu.

Mai mult, judecătorul a redactat el însuși cele nouă pagini, cât conține decizia: „Nu se poate reține nici un fel de culpă acestei societăți (SC Bijuteria SA – n.r.) la procesul respectiv, iar îndeplinirea ulterioară a acestor condiții dovedește buna credință a acestei societăți. Astfel fiind, desființarea licitației și a contractului de asociere în participațiune ar fi o sancțiune aplicată acestei societăți, fără ca să existe vreo culpă din partea sa”.

Sentința a fost redactată chiar de judecătorul Bogdan Corneli Ion-Tudoran – vezi „Red. BCIT

Astfel Tudoran și Arghir au preferat să lase în vigoare un contract încheiat pe o bază nelegală, pentru care și ei au menținut condamnarea penală a fostului primar Marin Luțu. Despre judecătoarea Arghir s-a spus că a fot unul dintre prietenii intimi ai lui Tudoran, ba chiar mai mult. Medicul Liviu Opriș a relatat pentru ziarul Cetățeanul și că judecătorul Tudoran a insistat să îl facă pe medic să divorțeze și să se căsătorească chiar cu judecătoarea Geaniana Arghir.

CITEȘTE ȘI Amantlâcuri din Justiție. „Tudoran a vrut să-mi pună pirostriile cu judecătoarea Arghir”

Tudoran a judecat în incompatibilitate crasă

Ce nu s-a spus era că Tudoran nu avea voie să judece acest dosar, nicidecum să decidă asupra contractului încheiat de firma lui Pirvu – „Chinezu ăl mic”!

În primul rând, cum am arătat mai sus, cei doi se știau și aveau o relație foarte strânsă. Stă mărturie și poza de mai jos (Tudoran și Cornel „Chinezu”, împreună la un chef).

Ion Tudoran

Dacă fotografia ar putea fi considerată de cârcotași doar circumstanțială, ce spuneți de documentul de mai jos? La data de 24 mai 1999, Pârvu  „chinezu ăl mic” cumpărase un teren valoros din Voluntari chiar de la judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran și soția acestuia. Păi atunci, trebuia Tudoran să se abțină de la a judeca afacerile amicului său? Nu întrebăm cititorii, credem că răspunsul este flagrant și trebuie dat de procurori!

Ion Tudoran

Treaba devine cu atât mai penală în contextul denunțului medicului Liviu Opriș care îl indică pe jude drept sfătuitor și partener al lui Pîrvu. Să fie o coincidență faptul că, doar cu două luni înainte de judecata șmecheră lui Tudoran, Pîrvu își cesionase pe doi lei acțiunile din „Bijuteria” unui stomatolog originar din Republica Moldova (detalii mai jos) ca să elimine aparent conflictul de interese? Răspunsul trebuie dat tot de procurori. Sunt suficinte datele publice și cele din denunțul medicului Opriș pentru a demara o acțiune cu adevărat serioasă.

Așa vor putea afla dacă judecătorul Tudoran a devenit acționar anonim (cu acțiuni „la purtător) chiar la „Bijuteria”, redenumită Euro Market Services S.A., așa cum ar fi denunțat Liviu Opriș, sau cum a semnalat presa că s-ar fi întâmplat și la Autovit SA, firmă controlată tot de frații Cornel și Florin Pîrvu.

CITEȘTE ȘI Judecătorul Ion-Tudoran – în umbra acțiunilor „la purtător” Autovit SA și a jocurilor de noroc între clanuri

Tot presa a relatat că Pîrvu a încheiat contracte de mii de euro cu fiul cel mare al judecătorului, falsul avocat spaniol Alexandru Ion-Tudoran. Despre practicarea ilegală a avocaturii de către fiul judecătorului CITIȚI DETALII AICI

Afacerea „Acțiuni la purtător”

Afirmam mai sus că procurorii ar trebui să probeze că, la sugestia judecătorului, afaceristul Cornel Pîrvu și-a „plimbat” acțiunile pe numele unor terțe persoane.

Cesiunea acțiunilor „Bijuteria” dintre Cornel Pârvu și stomatologul german Gherbali Iurii chiar înaintea procesului judecat de Ion-Tudoran este cel puțin dubioasă. Pentru  2.030.000 acțiuni, reprezentând 83,015% din Bijuteria SA, Cornel Pârvu a obținut de la stomatologul Gherbali suma de 2,030 miliarde lei vechi (circa 200.000 dolari), din care a primit un avans de 100 de milioane (cam 12.000 dolari SUA).

Ion Tudoran

Păi, ce afacerist e ăla care vinde cu „mărunțișul” de mai sus 83% dintr-o afacere care genera profituri anuale de zeci de ori mai mari? Doar dividendele pe 2004 au depășit 1,4 milioane de dolari! Dentistul Gherbali nu s-a prezentat la ședințele AGA, trimițând de fiecare dată un mandatar, mereu același. De la Iurii Gherbali  acțiunile au fost pasate la cumnatul Daniel Sevciuc, fiind apoi transformate în acțiuni la purtător, ca să nu mai știe nimeni cine este proprietarul.

De aceea este important ca procurorii să verifice dacă judecătorul Tudoran a primit acțiuni la purtător. Din mai multe motive! Ca magistrat, ar fi încă o probă a faptului că a judecat ilegal dosarul afacerii lui Cornel Pîrvu. Apoi, în aceeași ipoteză deținerea acțiunilor nu a fost declarată, cum îi obligă legea pe magistrați. Iar cel puțin unul dintre „acționarii ascunși” nu s-a prezentat niciodată la ședințele AGA. Dacă s-ar fi prezentat (erau obligați legal să se prezinte în persoană, nu prin mandatar!) atunci își devăluiau identitatea.

CITEȘTE ȘI Surse SIIJ: „Călăul” dosarului Băneasa Ion-Tudoran, pus oficial sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu

„Chinezu ăl mic”, cheia aflării adevărului…

Dovada promiscuității acționarilor a apărut la începutul acestui an, în februarie 2021, după ce legislația a interzis acțiunile la purtător. Titularul acțiunilor anonime a preferat să-și piardă drepturile de proprietate decât să-și dezvăluie identitatea. Așa au fost anulate 589.839 acțiuni la purtător emise de Euro Market Services SA pe motiv că „actionarul la purtător anonim” care le deținea nu s-a prezentat să le transforme în acțiuni nominative. A renunțat la o adevărată avere!

După cum lesne se poate observa, Cornel Pîrvu, zis „Chinezu ăl mic”, este cheia aflării adevărului într-o serie de cazuri penale deosebit de grave, care afectează puternic totodată imaginea și credibilitatea Justiției.

Umbrela grupării lui Tudoran este însă atât de mare încât „brațul cel lung al legii” a rămas prins în ușa Parchetului.

Vom reveni

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...