miercuri, aprilie 23, 2025

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDOCUMENTE! Casele de avocatură care au contracte cu Primăria Bucureștiului condusă de...

DOCUMENTE! Casele de avocatură care au contracte cu Primăria Bucureștiului condusă de Nicușor Dan

-

Candidatul independent la Președinția României și actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, are de dat explicații despre cheltuirea a peste 11 milioane de euro din banii bucureștenilor pe servicii juridice externe, în condițiile în care PMB are peste 80 de juriști angajați. CETĂȚEANUL vă prezintă toate casele de avocatură care au fost îndestulate de „onestul” Nicușor Dan.

Vedeți care sunt casele de avocatură la finalul acestui articol!

Multe dintre contractele de asistență juridică au fost încredințate direct, fără proceduri de achiziție competitive. Mare parte a proceselor, în care case de avocatură au reprezentat PMB contra unor sume grase, au fost deschise de bucureșteni după ce primarul general a refuzat sistematic să semneze documente legale sau să respecte hotărâri judecătorești definitive.

Într-un răspuns la o solicitare a ziarului Cetățeanul, Primăria Capitalei a comunicat că, în mandatul actualului primar, în doar doi  ani, au fost încheiate nu mai puțin de 54 de contracte subsecvente la patru acorduri-cadru de prestări servicii juridice pentru Primăria Capitalei și 25 de contracte pentru Consiliul General al Municipiului București.

Cei mai ieftini, cei mai scumpi

Cei mai „ieftini” avocați au fost cei ai asocierii Mocanu și Asociații si SCPA Negoiță și Asociații, care au fost plătiți cu 145 lei/ora de lucru, potrivit datelor comunicate de Primăria Capitalei. Cei mai scumpi au fost avocații asocierii Dragomir – Pop – Briciu, plătiți cu 320 lei/ora.

Numai în 2022 suma bugetată de Primăria Capitalei pentru plata serviciilor juridice sare de 25 milioane de lei, potrivit surselor din Primărie. Primăria Capitalei nu a răspuns la întrebarea noastră privind cheltuielile totale cu avocații.

Mândru că a recâștigat încrederea caselor de avocatură

Până să ajungă primar, când era doar șef al Asociației Salvați Bucureștiul, atunci când reprezentanții Capitalei au invocat că Primăria este sufocată de mii de procese și nu are cum să se apere în instanță doar cu 25 de consilieri juridici, activistul Nicușor Dan a sărit ca ars și a susținut că Primăria Capitalei ar fi trebuit să angajaze mai mulți consilieri juridici, nu „să fraudeze” legea:

Dacă ar fi considerat că gradul de încărcare de 400 de dosare / consilier juridic trebuie redus, Municipiul București ar fi trebuit să angajeze mai mult personal de specialitate juridică şi nu să fraudeze dispozițiile imperative ale O.U.G. nr. 26/2012 prin care legiuitorul a urmărit eliminarea „direcționării” fondurilor publice către diverse societăţi de avocatură”.

Citește și IPOCRIT. Nicușor Dan, una zice alta face! Primarul Capitalei aruncă pe avocați zeci de milioane din bani publici

El a mai pretins și că „un grad de încărcare de 400 de dosare pentru un consilier juridic al Primăriei Capitalei ar fi unul rezonabil, prin raportare la gradul de încărcare al judecătorilor”, care ar fi mult mai împovărați – 565 de dosare/judecător judecătorie, 824 cauze/judecător tribunale, 956 dosare/judecător curți de apel și 1059 cauze/judecător Înalta Curte de Casație și Justiție.

În haina de primar, Nicușor Dan a uitat de „fraudarea” bugetului capitalei prin servicii juridice și și-a arătat chiar satisfacția că a reușit să recâștige încrederea caselor de avocatură!?!

Ce am găsit în domeniul juridic este jale. Am găsit o instituţie cu 5.000 de litigii. O instituţie care avea contracte cu firme de avocatură, care erau specializate pe diferite domenii, dar care nu le mai plătise de doi ani. Vă închipuiţi ca cineva să aibă un litigiu de 900 de milioane de euro, în care are avocaţi, şi să nu îi plătească doi ani? Am găsit dosare cu mize de milioane de euro care nu erau atribuite caselor de avocatură specializate, pentru că Primăriei îi era ruşine că nu îi plătise de doi ani. Din fericire, am reuşit să recâştigăm încrederea acestor firme de avocatură. În primul rând le-am plătit, le-am eşalonat şi ne-am ţinut de cuvânt”, arăta edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB, în august 2021.

Culmea, după ce în calitate de activist Nicușor Dan a arătat că bugetul Capitalei este fraudat prin societăți de avocatură, acum el susține că toate contractele de asistență juridică încheiate de municipalitate sunt absolut legale.

Și, cu un tupeu uriaș, pe 4 mai cere votul românilor pentru a se cocoța în fruntea întregii țări!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CSM, atac la Parlament: Plasează în derizoriu principiul cooperării loiale!

0
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) condamnă modificările aduse în Camera Deputaţilor la legea privind pensiile speciale ale magistraţilor, acuzând că acestea încalcă principiul independenţei...