joi, decembrie 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăInstitutul Cervantes. La pas prin Sectorul 5

Institutul Cervantes. La pas prin Sectorul 5

-

În clădirea hotelului Cișmigiu de pe Bd. Regina Elisabeta nr. 38, din Sectorul 5, își desfășoară activitatea Institutul (Instituto) Cervantes din București.

Elevi din Sectorul 5 au învățat limba spaniolă la Instituto Cervantes.

O sută de elevi, provenind din instituții publice de învățământ preuniversitar din Sectorul 5, au studiat trei module de limba spaniolă, fiecare cu o durată de 40 de ore.

Proiectul de învățământ care s-a desfășurat din octombrie 2017 până în iunie 2018 a reprezentat fructul colaborarii dintre Primăria Sectorului 5 și Instituto Cervantes din București.

Citește și La pas prin Sectorul 5. Hotelul Cișmigiu, o bijuterie arhitectonică salvată

Obiectivul proiectului a fost ca tinerii participanți să dobândească, prin intermediul abilităților lingvistice, mijloace care să contribuie, în viitor, la creșterea posibilităților de dezvoltare profesională, mijloace care le permit mai multă mobilitate geografică.

De asemenea, nu trebuie uitată importanța pe care o are limba ca bază de apropiere interculturală între persoane din țări și culturi diferite.

Cea mai mare instituție de predare a limbii spaniole

Institutul Cervantes, cu peste 200.000 de elevi pe an,  este cea mai mare instituție la nivel mondial de predare a limbii spaniole. A primit Premiul Príncipe de Asturias în anul 2005 la categoria Comunicare și Științe Umane.

Institutul Cervantes este o instituție creată de Spania în anul 1991 cu scopul de a promova și preda limba spaniolă și de a răspândi cultura Spaniei și a tărilor vorbitoare de limba spaniolă.

Sediul central al instituției se află la Madrid și la Alcalá de Henares, orașul unde s-a născut scriitorul Miguel de Cervantes.

Institutul Cervantes este prezent pe cinci continente cu peste 90 de centre, între care se remarcă Institutul Cervantes din București deschis oficial în ianuarie 1995.

Institutul se ocupă de asemenea de:

Organizarea examenelor pentru obținerea Diplomei DELE, precum și de trimiterea certificatelor și diplomelor oficiale participanților la cursurile noastre

Organizarea cursurilor de spaniolă

Organizarea cursurilor de formare pentru profesori de spaniolă

Sprijinirea hispaniștilor în desfășurarea activităților

Încurajarea organizării activităților culturale în colaborare cu alte organizații

Activitatea Institutului Cervantes este condusă de reprezentanți ai lumii academice, culturale și literare din Spania și Hispanoamerica. Centrul din București colaborează cu diferite muzee, galerii de artă, teatre, edituri și alte instituții culturale românești cât și spaniole sau latinoamericane, fiind condus de directorul Jorge Jiménez – Zumalacárregui.

Orar:

Luni-joi: 09.00 – 18.00

Vineri. 09.00 – 14.30

Program cu publicul

Orar secretariat cursuri:

Luni – joi: 08.00 – 15.30

Vineri: 09.00 – 14.30

Program de bibliotecă

 Dimineața:

De luni până vineri: de la 10,00 la 14,00

După-amiaza:

Luni și joi: de la 16,00 la 17,00

Marți și miercuri: de la 16,00 la 18,00

Sâmbătă: Închis

Solicitarile de informații și împrumuturi se pot face pe e-mail (bibbuc@cervantes.es). Materialele solicitate și restituirile se pot face la recepția Institutului.

Despre Cervantes

Miguel de Cervantes Saavedra s-a născut pe  29 septembrie 1547, la Alcalá de Henares din Coroana Castiliei. A fost romancier, poet și dramaturg, considerat simbolul literaturii spaniole. Este autorul celebrului roman „Iscusitul hidalgo Don Quijote de La Mancha” sau prescurtat: „Don Quijote de La Mancha”, în spaniolă „El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”, („hidalgo” este un reprezentant al micii nobilimi), pe care mulți critici literari l-au considerat primul roman modern și una din cele mai valoroase opere ale literaturii universale. A fost supranumit „Principele ingeniozității”.

Miguel de Cervantes a cultivat într-un stil original speciile narative obișnuite în a doua jumătate a secolului al XVI-lea : nuvela bizantină, nuvela pastorală, nuvela picarescă, nuvela „morisca” (în care se idealizează relațiile dintre mauri și creștini), satira lucianescă și miscelaneul. A reînnoit specia denumită „novela”, care însemna atunci o povestire scurtă, bazată nu pe retorică, ci pe studiul psihologic.

A murit pe 22 aprilie 1616, în Madrid.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Elena Udrea, mesaj din închisoare: Vă doresc să peteceţi un Crăciun ca al meu!

0
Condamnată în dosarul „Gala Bute", Elena Udrea a ajuns în urmă cu mai mulți ani în spatele gratiilor și nu a reușit să fie eliberată, chiar dacă a încercat de mai multe ori acest lucru. CITEŞTE ŞI: Alertă de vreme...