Primarul Decebal Făgădău: Revoluția fiscală ar putea văduvi bugetul Constanței de 15 milioane de euro

Pro România
Decebal Făgădău

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, susţine că prin reducerea de la 16 la 10% a impozitului pe venitul global bugetul municipiului Constanţa ar fi văduvit de aproximativ 15 milioane de euro.

“Evident, o reducere de la 16 la 10%, adică cu 37,5% a veniturilor din impozitul pe venitul global ar afecta bugetul municipiului Constanţa. În schimb, mă bucur că deja s-a adoptat o măsură compensatorie, creşterea cotei de la 41,75% la 43% şi de asemenea avem promisiunea Guvernului că după execuţia bugetară a semestrului unu toate sumele ce constituie diferenţă între încasările anului 2018 şi anul 2017 raportat la perioada similară, adică la primele şase luni, vor fi compesante din bugetul de stat. În mod evident fără aceste măsuri compensatorii bugetul municipal ar fi văduvit de o sumă importantă, vorbim de o sumă de aproximativ 15 milioane de euro, de altfel peste 250 de milioane de lei reprezintă componenta bugetară rezultată din impozitul pe venit în total buget al municipiului Constanţa”, a declarat Decebal Făgădău pentru News.ro.

El a precizat că municipiul Constanţa se află într-o situaţie economică bună, având în 2017 un excedent bugetar de 40 milioane de euro şi un grad de îndatorare scăzut. “Municipiul Constanţa se află într-o situaţie economică bună, în sensul că în anul 2017 am avut un excedent bugetar de 40 milioane de euro, evident aceşti bani urmează a fi folosiţi pentru investiţii. Municipiul Constanţa are un grad de îndatorare scăzut, sub 2,5%, deci municipiul Constanţa este un municipiu serios în care locurile de muncă produc valoarea adăugată pentru bugetul oraşului nostru”, a explicat edilul.

Întrebat cum consideră modificările Codului Fiscal, Decebal Făgădău a răspuns: “O reducere a impozitului de la 16 la 10% cred că este benefică şi salutată de către antreprenori şi de cei cei lucrează pentru antreprenori. În cele din urmă orice schimbare se produce are efecte pozitive şi efecte mai puţin plăcute aşa că din calculele noastre nu ne aflăm într-o situaţia disperată sau o situaţia în care municipiul să fie văduvit de un capital de dezvoltare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

*