Compania de Drumuri continuă demolările pentru Pasajul Domnești. Unde ajung azi buldozerele

Pasajul Domnești

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) continuă miercuri demolarea imobilelor aflate pe traseul unde se va construi Pasajul Domneşti.

Astăzi este vizată zona localităţii Domneşti. Activităţile de demolare au început pe 3 mai, la Bragadiru, şi vor continua la Clinceni şi în Sectorul 6 al Capitalei. Pasajul Domnești va fi construit la intersecţia dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 şi Centura Bucureşti şi are o valoare de peste 91 milioane de lei, fără TVA.

”După ce vor eliberate celelalte autorizaţii de desfiinţare, va începe şi demolarea construcţiilor de pe raza UAT  Clinceni şi Sector 6 Bucureşti”, anunţă Compania de Drumuri. ”Singura problemă întâmpinată pe raza acestei localităţi a fost legată de refuzul unui proprietar de a elibera imobilul, motiv pentru care CNAIR a declanşat demersurile legale pentru executarea silită a acestuia”, precizează CNAIR.

Proprietarii construcţiilor au fost notificaţi încă de anul trecut că sunt supuşi procedurii de expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC.

Compania reaminteşte că, dacă anumiţi proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR  va apela la măsura legală a executării silite. ”Astfel de situaţii ar duce însă la perturbarea construcţiei Pasajului Domneşti, proiect de utilitate publică, destinat decongestionării traficului rutier pe centura Capitalei şi pe ruta Prelungirea Ghencea-Domneşti”, mai spun reprezentanţii CNAIR.

Pasajul Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit  la intersecţia dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 şi Centura Bucureşti şi are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Construcţia acestui  pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va costa peste 91 milioane de lei, fără TVA şi are ca termen de finalizare doi ani de la începerea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

*