Cluj Arena trece de la Consiliul Județean la Primăria Cluj Napoca. Scandal între PSD și PNL

Consiliul Local Cluj Napoca a aprobat în ședința de vineri preluarea în proprietatea municipiului, de la Consiliul Județean Cluj, a stadionului Cluj Arena. Decizia a iscat scandal între PSD și PNL.

În expunerea de motive se arată că trecerea stadionului la municipalitate ar optimiza funcționarea acestuia și rezultatele financiare.

„Societatea care administrează noua arenă a orașului are ca și acționar unic Consiliul Județean Cluj. Această societate are dificultăți în a susține administrarea stadionului, înregistrând datorii importante la bugetul local. Singura soluție care s-ar impune pentru salvarea acestui obiectiv emblematic al municipiului Cluj-Napoca ar fi preluarea stadionului Cluj Arena de către Primăria municipiului, care poate asigura o funcționare optimă a obiectivului. Intrarea stadionului în patrimoniul municipiului ar putea contribui la dezvoltarea unei viziuni manageriale comune pentru întreg complexul sportiv Sala Polivalentă și Stadion”, se arată în expunerea de motive.

Consilierii PSD nu au participat la ședință, în semn de protest pentru faptul că primarul Emil Boc și președintele CJ Cluj, Alin Tișe, au refuzat dialogul în această chestiune. „Nașul Emil Boc și finul Alin Tișe refuză orice formă de dialog în privința trecerii imobilului Cluj Arena din patrimoniul județului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca și se bazează pe mașina de vot liberală din Consiliul Local Cluj-Napoca. Păcat de acești reprezentanți ai cetății că nu-și înțeleg responsabilitatea și acționează doar la ordinul liderului de partid. Constat cu tristețe și îngrijorare că orice propunere efectuată în ultimele săptămâni de către consilierii de stânga, Corina Croitoru, Dan Morar, Andras Tothfalusi și colegul de la ALDE, Adrian Muresan, de dialog, dezbatere, în cazul stadionului Cluj Arena, a fost ignorată cu desăvârșire de cuplul politic Boc-Tișe. Pe dumnealor nu-i interesează democrația”, a declarat președintele PSD Cluj, Horia Nasra.

Potrivit acestuia, social-democrații clujeni susțin „cele mai bune soluții pentru sportul și infrastructura sportivă din Cluj-Napoca”, dar consideră că pentru decizii majore trebuie să existe dezbatere și dialog. „Pentru a doua oară proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafața de 55055 mp., cu nr. cad. 281471 și a imobilului Cluj Arena, situate în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Stadionului nr. 2, din proprietatea Județului Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca NU este însoțit de o justificare juridică și financiară a tranzacției. De asemenea, prin mașina de vot liberală din Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se încearcă și fuga de răspundere cu privire la datoriile societății S.C. Cluj Arena S.A a cărei director este un consilier local liberal”, a mai spus președintele PSD Cluj.

În replică Emil Boc a spus că stadionul Cluj Arena trebuie să iasă din situația dificilă în care se află prin impozitul impus de Ministerul Finanțelor. „Dacă nu exista acest impozit, Cluj Arena ar fi putut funcționa normal printr-un management bun. Proiectul pe care îl propunem este ca în viitor Sala Polivalentă și stadionul să fie o singură entitate care să ducă la un nivel mai bun cooperarea dintre cele două entități separate acum”, a menționat Emil Boc.

Cluj Arena are datorii și penalități către bugetul local în valoare de peste 15 milioane de lei și în urma trecerii la municipalitate nu s-ar mai impune această impozitare. Cluj Arena este al doilea stadion ca mărime al țării, cu peste 30.000 de locuri, și a fost dat în folosință în 2011.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.