CJ Vaslui vinde 396 de plopi care au aparținut MApN. Ciorile tulbură liniștea într-o zonă rezidențială

0
36

Consiliul Judeţean Vaslui a scos la licitaţie 396 de plopi din fostul poligon al Ministerului Apărării, dat în administrare autorităţilor locale printr-o Hotărâre de Guvern, pe motiv că ciorile deranjează locuitorii dintr-o zonă rezidenţială.

Un număr de 396 de plopi din fostul poligon al MApN, situat la intrarea în municipiul Vaslui şi dat în administrare Consiliului Judeţean Vaslui, vor fi scoşi la licitaţie publică, după ce consilierii vasluieni au aprobat vânzarea arborilor.

Decizia a fost luată de executivul CJ, în urma reclamaţiilor făcute de locuitorii dintr-o zonă rezidenţială a municipiului Vaslui, deranjaţi de gălăgia făcută de ciorile care au cuiburi acolo. Firmele care se vor înscrie la licitaţie va trebui să ofere un preţ minim de 69,33 de lei pentru un metru cub brut de lemn. Astfel, firma care va câştiga va trebui să se ocupe de tăiatul plopilor.

Masa lemnoasă totală scoasă la licitaţie se ridică la 321 metri cubi, ceea ce ar însemna că firma câştigătoare ar trebui să plătească cel puţin 22.254 de lei pentru cei 396 de plopi.

LĂSAȚI UN MESAJ


*