Bacalaureat 2017 continuă. Absolvenții de liceu susțin luni și marți proba de competențe digitale

0
71

Absolvenţii de liceu susţin luni şi marţi proba de competenţe digitale de la Bacalaureat 2017, examen care a început pe 9 iunie, probele orale urmând să se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 14 şi 16 iunie.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017 a început pe 6 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, testarea desfăşurându-se pe durata a două zile.

Pe 8 şi 9 iunie a avut loc proba orală la limba maternă, iar pe 9 iunie candidaţii au început să susţină proba de competenţe digitale, examinările continuând luni şi marţi. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Subiectele pentru probele orale de limba română şi limba maternă cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă – experimentat, avansat şi mediu.

În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competenţe lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba. Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă,  28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureat 2017 vor fi afişate pe 5 iulie, până la ora 16,00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie. Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate au susţinut examenul naţional de Bacalaureat 2017 într-o sesiune specială care a avut loc din 29 mai şi până pe 9 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ


*