Amenajarea zonei de picnic din cartierul de locuinţe ANL „Constantin Brâncuşi” din Sectorul 6 al Capitalei a stârnit un nou val de nemulţumire din partea bucureştenilor. Locatarii se plâng că lucrarea, începută de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, nu a fost finalizată şi acum unele alei sunt neasfaltate în totalitate, iar altele au rămas acoperite cu pietriş. Lăsată în paragină de autorităţi, zona de picnic din cartierul ANL „Constantin Brâncuşi” a mai fost salubrizată de voluntarii Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, condusă de Ştefan Florescu.
După ce locatarii de la ANL Constantin Brâncuşi din Sectorul 6 s-au scandalizat din cauza lipsei iluminatului public într-o anumită parte a cartierului, racordată ILEGAL de Primărie la Enel, acum oamenii se confruntă cu o nouă problemă. Zona de grătare a complexului de locuinţe a fost refăcută chiar în mijlocul unui părculeţ, total nepotrivit după cum susţin unii locatari, întrucât acolo este aproape tot timpul mizerie şi resturi de foc. Mai mult decât atât, lucrarea, începută de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, nu a fost finalizată şi acum unele alei sunt neasfaltate în totalitate, iar altele au rămas acoperite cu pietriş, potrivit b365.ro.
„Se înmulţesc nemulţumirile locuitorilor cartierului Brâncuşi, referitoare la modul în care au fost reabilitate parcul şi zona de grătare. Primăria Sectorului 6 susţine că a realizat lucrari de amenajare a acestei zone, în schimb, acestea au fost executate într-o totală bătaie de joc. Astfel, primim din ce în ce mai multe sesizăi din partea oamenilor, prin care se reclamă faptul că aleile nu au fost asfaltate decât partial, iar celelalte au ramas acoperite cu pietriş şi au fost trasate haotic, ducând spre nicăieri. Mai mult decât atât, din cauza pietrelor extrem de dure şi având forme neregulate, acestea sunt impracticabile, nu pot fi nici salubrizate şi reprezintă un pericol pentru micuţii care încearcă să le parcurgă pe bicicletă”, a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, care susţine că a primit mai multe plângeri de la locatarii din zonă pe această temă.
Plângeri pe acest subiect au mai fost şi în trecut când, cu ajutorul voluntarilor Fundaţiei „Din Suflet, pentru Suflet”, zona de grătare a complexului de locuinţe a fost salubrizată de Ştefan Florescu.
Zona de grătare a complexului de locuinţe ANL „Constantin Brâncuşi”, care a stat mult timp în paragină, a fost reabilitată recent de Primăria Sectorului 6, la cererea unor locatari. Numai că modul în care a fost reorganizată zona de grătare a atras nemulţumirea altor locatari ai cartierului ANL Constantin Brâncuşi. Concret, oamenii spun că foişoarele amplasate chiar în mijlocul unui părculeţ de joacă pentru copii nu ar trebui să îşi aibă locul acolo, întrucât, la fiecare sfârşit de săptămână sau de sărbători, zona devine un adevărat maidan plin de gunoaie, PET-uri şi resturi de foc.
„De asemenea, aleile nu fac legătura între parc şi zona de grătare, aşa cum ar fi trebuit, iar ca să ajungi acolo îţi trebuie nervi şi curaj, pentru că trebuie să tranzitezi spaţiul verde, iar acesta este în permanenţă inundat, din cauza faptului că aspersoarele nu sunt reglate corespunzător. Astfel, întregul spaţiu verde este plin de bălţi, iar apa este consumată inutil, în timp ce în tot parcul nu există nicio sursă de apă potabilă. Iată cum ADPDU Sector 6 şi societatea căreia i-a fost subcontractată această lucrare şi-au bătut efectiv joc de acest obiectiv de investitii, risipind din nou banul public, intr-un dispreţ total faţă de cei care locuiesc în acest cartier”, a punctat preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet” care a postat pe pagina personală de Facebook mai multe fotografii din zona de grătare a complexului.
Încă din vara anului 2013, Primăria Sectorului 6 condusă de liberalul Rareș Mănescu le-a promis locuitorilor din incinta celui mai mare complex de locuinţe pentru tineri din ţară, ANL Constantin Brâncuşi, un nou parc de aproximativ 10.500 de metri pătrați. După aproape doi ani, Primăria a atribuit abia în luna ianuarie contractul pentru amenajarea parcului.
Cartierul ANL Constantin Brâncuşi are o suprafaţă totală de 115.000 metri pătraţi, incluzând 30 de blocuri de locuinţe cu chirie pentru tineri, însumând circa 1.680 de apartamente, 360 de unităţi locative pe credit ipotecar (grupate în 6 blocuri ) şi o zonă cu vile.
Cetățeanul TV